Helyi sport

2023.04.17. 12:17

Négy érmet szereztek az ATSK versenyzői a korosztályos ob-n

Eredményesen szerepeltek a szegediek a szarvasi versenyen.

V. P.

Eredményes szegedi szereplés Szarvason.

Fotó: ATSK Szeged

Az U11-es, az U13-as és az U15-ös korosztály képviselői csaptak össze Szarvason, az asztaliteniszezők utánpótlás országos bajnokságán.

Az ATSK Szeged versenyzői közül Szögi Szonja és Kókai Szabolcs álltak asztalhoz az U13-asok egyéni számaiban. Szonja egészen a döntőig menetelt, ahol kiélezett mérkőzésen maradt alul Szűcs Natália (BVSC) ellenében, míg Szabolcs a negyeddöntőig jutott.

Másnap a párosok következtek, ahol Szögi Szonja Somogyi Heidivel alkotott duója magyar bajnoki címet szerzett, úgy, hogy egyik mérkőzésen sem forgott veszélyben a győzelmük. Kókai Szabolcs a ceglédi Petrik Sebestyénnel alkotott párosa számára a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Ezt követte az ob legkellemesebb pozitív meglepetése: az U15-ös vegyes párosban Erdélyi Blanka-Lovas Csongor (Dunakeszi) duója több előrébb rangsorolt párost is legyőzve a döntőig menetelt, ahol a toronymagas esélyes Varga Botond-Barcsai Sophie páros ellen nem sikerült borítani a papírformát.

Az utolsó napon is szerzett egy érmet az ATSK Szeged küldöttsége, Erdélyi Blanka a debreceni Bender Borostyánnal állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Összességében így a szegediek egy arany, két ezüst, egy bronzéremmel zárták az ob-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában