Győzelem a Majos ellen

2023.04.02. 18:59

Visszaállt az élre a Hódmezővásárhelyi FC

V. P.

Sokat érhet még ez a győzelem a vásárhelyieknek.

Fotó: TOROK JANOS

Nehezen lendült játékba a Hódmezővásárhelyi FC a Majos ellen a labdarúgó NB III. Közép csoportjának tegnapi mérkőzésén.

A vendégek remekül megszervezték a védekezésüket, amely ellen nehezen találta az ellenszert a HFC az első félidőben. Hiába az óriási hazai mezőnyfölény, nem sikerült megszerezni a vezetést. Amikor sikerült a széleken a védelem mögé kerülni, akkor a beadások voltak pontatlanok, ugyanakkor a vásárhelyiek próbálták tudatosan fárasztani is az ellenfelüket.

A szünet és a kettős csere azonban változást hozott a játékba, és nem is sokat kellett várni az igencsak megérett vásárhelyi gólra. Egy szöglet utáni lecsorgót Zámbori bombázott a Majos kapujába. A vendégek addig kevés veszélyt jelentettek Deczki kapujára, ám nem sokkal később egy megpattanó lövéssel egalizálni tudtak.

A bekapott gólt sem fogta meg a HFC-t, Ondrejó remek indításával Schildkraut lépett ki, és lőtt nagy erővel a kapuba, így újra a HFC-nél volt az előny. Lezárhatta volna hamarabb is a meccset a Vásárhely, de tíz perccel a vége előtt a Pesuth lövése utáni kipattanót Schildkraut passzolta be közelről, 3–1.

Mivel a rivális Iváncsa odahaza kapott ki a Monortól, így a HFC győzelmével visszavette a tabella első helyét, és jelenleg két ponttal állnak jobban az üldözőhöz képest a kék-sárgák, de az Iváncsa egy meccsel kevesebbet játszott.

Antal Krisztián: Próbáltunk gyorsan játszani, az első félidőben ez még nem vezetett eredményre, mert szervezetten játszott az ellenfelünk. A szünet után rá tudtunk tenni még egy lapáttal, majd jól reagáltunk az egyenlítésre, és szép gólokkal tudtuk megörvendeztetni a szurkolóinkat.

Hódmezővásárhelyi FC–Majos 3–1 (0–0)
Labdarúgó NB III., Közép csoport, 29. forduló. Hódmezővásárhely, 500 néző. Vezette: Muhari Gergő (Kovács II., Varga L.).
HFC: Deczki – Vastag, Ondrejó, Schildkraut (Juhász, 84.), Hunya, Bata (Hegedűs, a szünetben), Irmes (Tapiska, a szünetben), Orosz, Pesuth (Borbás, 81.), Zabari (Rabecz, 73.), Zámbori. Edző: Antal Krisztián.
Majos: Genzler – Lőrinc (Sajnovics, 83.), Ledneczki (Pál, a szünetben), Kugli (Bányai, 83.), Bognár (Petrovics, 55.), Hock, Nagy N. (Lizák, 75.), Lakatos-Lengyel, Tratnyek, Budai, Rituper. Edző: Kardos Ernő.
Gólszerzők: Zámbori (48.), Schildkraut (64., 80.), ill. Hock (61.).
Sárga lap: Hunya (34.), Rabecz (85.), Borbás (90.), ill. Tratnyek (45.), Pál (90.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában