Férfi vízilabda OB I.

2023.05.01. 15:27

A Szeged akár be is fejezheti a párharcot Kaposváron

Végre úgy vízilabdáztak a játékosaim, ahogy elvárható tőlük – összegezte a Zue.hu Szegedi VE teljesítményét Kiss Csaba vezetőedző. A Tisza-partiak 11–7-re nyertek itthon a Kaposvár ellen, így az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban elléptek 5–2-re. A második mérkőzést kedden 19 órától a somogyiak otthonában rendezik.

Becsei Dávid

A leggólerősebben Kürti Dominik (fehér sapkában) játszott pénteken este a Szegedből.

Fotó: Gémes Sándor

Győztes mérkőzéssel nyitotta meg még pénteken este a hosszú hétvégét a szegedi férfi vízilabdacsapat az OB I.-ben. A rájátszás „minibajnokságában” a 9–12. hely a tét, a kvázi elődöntő első felvonását pedig magabiztosan nyerték meg a hazaiak a Tiszavirágban. 

A párharc az egyik fél hetedik pontjáig tart, az egymás ellen elért alapszakasz-eredményeket pedig hozták magukkal a csapatok. Mivel Szegeden 10–10-re, Kaposváron pedig 11–11-re végeztek, 2–2-ről indítottak. 

A szentesi születésű Pellei Frank révén a Kaposvár szerzett vezetést a mérkőzésen, sokáig viszont nem örülhettek a vendégek. Három és fél perc elteltével Sánta törte fel először a védelmüket, majd Leinwebernek, Bóbisnak és Pörgének is sikerült ugyanez. Háromgólos hazai előnnyel ért véget az első negyed, a másodikban viszont a rutinos Vindisch vezetésével 6–5-re zárkóztak fel a vendégek. 

 

A negyedik negyedben viszont állva hagyta a Szeged a Kaposvárt, 7–6-ról 11–6-ra ellépett, a végeredményt a vendégek állították be két perccel a vége előtt. 

– A meccs előtt és után is fontosnak érzem a mentális felkészítést, az döntött, hogy melyik csapat a kevésbé csalódott. Gratulálok a csapatomnak, mert végre tényleg úgy vízilabdáztak a játékosaim, ahogy elvárható tőlük – mondta el a győzelem kapcsán Kiss Csaba. 

A rossz alapszakasz-zárást egy fél negyed alatt lerázta magáról a Szegedi VE. 

– Nehéz egy olyan csapatnak játszani a 9–12. helyért, amely a legjobb nyolcba vágyott. A Kaposvár és mi is odavágytunk, az elején borzasztóan hangulattalannak éreztem a mérkőzést, ebből mi tudtunk kilépni hamarabb, így irányítottuk végig a találkozót. Amikor visszajöttek a vendégek mínusz egyre, akkor tőlünk megvillantak páran. Örülök, hogy megnyertük a párharc első felvonását, de egyáltalán nincs lefutva, nehéz meccs vár ránk idegenben. Az lesz a célunk, hogy nyerjünk és minél hamarabb lezárjuk a párharcot, de tudjuk, kemény találkozó vár ránk – tekintett a holnap esti jövőbe a szegediek trénere. 

Amennyiben a Szeged nyer ma, a párharcot is viszi, míg ha a Kaposvár otthon tartja a pontokat, akkor a Tiszavirág Sportuszodában csütörtökön 20 órától rendezik a mindent eldöntő mérkőzést. A másik párharcban az UVSE 6–3-ra vezet a Péccsel szemben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában