Labdarúgás, NB III.

2023.05.14. 20:13

A vásárhelyi álom véget ért Iváncsán

Egy álommal szegényebb maradt a történelmi napjait élő hódmezővásárhelyi labdarúgás, miután a HFC 4–1-es vereséget szenvedett az NB III. Közép csoportjának 37. fordulójában az így bajnoki címet ünneplő Iváncsa otthonában.

Becsei Dávid

A sárga-kék mezes HFC elvesztette utolsó mérkőzését Iváncsán, így ezüstéremmel zárja a szezont.

Fotó: Karnok Csaba.

Jogosulatlan játék miatt az Iváncsától négy pontot levontak, így a vásárhelyiek elleni meccs egy bajnoki döntőnek illett be az utolsó előtti körben. A HFC keretéből több sérüléssel bajlódnak, így Schildkraut, Hegedűs, Bata, Tapiska és Orosz játékára sem számíthatott Antal Krisztián. 

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amelyet az eredmény is tükrözött. A játékrész második felében Vallejos találatával szereztek vezetést a hazaiak, miután egy visszagurított labdát rúgott be tizenhat méterről az elszálló vendégvédők között. Még a szünet előtt viszont egyenlíteni tudott a HFC, egy szélről elvégzett, beívelt szabadrúgást Vladul juttatott be a hazai kapuba, 1–1. 

Jobban kezdte a második félidőt a Vásárhely – beadásokkal és lövésekkel veszélyeztetett –, éppen ezért fogta meg igazán az újabb hátrány. Vallejos gondolt egy majdnem negyven méterről és szánta el magát lövésre, a szitáló labdát pedig nem tudta kiütni Deczki, 2–1. A vásárhelyi Szabó gólba tartó labdáját kirúgták, majd egy vásárhelyi támadást véleményes fújással szakítottak meg, amiből az Iváncsa szerzett újabb gólt, miután Deczki kezei közül megszerezték a labdát a hazaiak, 3–1. Ekkor reklamálásért a HFC trénerét kiállították, a hazaiak pedig a hajrában beállították a 4–1-es végeredményt. 

Antal Krisztián: – Egy remek utazás volt ez a szezon a hódmezővásárhelyi labdarúgásnak. Szerettünk volna győzelemmel zárni, de nem bírtuk el a kulcsjátékosaink hiányát. Mindent megtettünk a meccsen belül a sikerért. Sokan, nagyjából százan elkísértek bennünket, köszönjük a biztatásukat. Szurkolóink nélkül nem lett volna ilyen idényünk. Gratulálunk az Iváncsa megérdemelt győzelméhez és bajnoki címéhez!

Iváncsa–Hódmezővásárhelyi FC 4–1 (1–1) 
Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 37. forduló. Iváncsa, 600 néző. Vezette: Juhász Bálint (Bertalan D., Vörös). 
Iváncsa: Varga Á. – Nyul, Kercsó (Fehér, 81.), Sili (Suszter, 66.), Jova (Salacz, 88.), Kovács S., Aradi, Vallejos, Horváth B., Bányai (Fekecs, 88.), Madarász. Edző: Tóth András. 
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Ondrejó, Bogdán B. (Pesuth, 69.), Hunya, Szabó P., Irmes (Barta, 69.), Zana, Zámbori, Juhász J., Rabecz (Vastag, 85.). Vladul. Edző: Antal Krisztián. 
Gólszerzők: Vallejos (32., 51.), Nyúl (80.), Aradi (85.), ill. Vladul (41.). 
Kiállítva: Antal K. (81.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában