Szegedi volt a csapatkapitány

2023.05.17. 21:46

A Vörös-tengerben strandvízilabdáztak, bronzéremmel kvalifikáltak a Világjátékokra

Kvalifikálta magát az indonéziai Világjátékokra a magyar strandvízilabda-válogatott, amelynek a csapatkapitánya a szegedi Boros Tamás volt. Szerdán éjjel érkezett haza Egyiptomból, délután mesélt nekünk élményeiről, csütörtökön 16 órától pedig már a kilencedik helyért játszik az UVSE ellen a Szegedi VE-vel.

Becsei Dávid

Csoportkép Hurghadából. A bronzérmes magyar strandvízilabda-válogatott.

Forrás: Boros Tamás családi archívuma

– Úgy látom, szép napokat él meg a sport által. Jól megy a játék a Zue.hu Szegedi VE játékosaként, gyermekcsapata megnyerte a vidékbajnokságot, míg a strandvízilabda-válogatott csapatkapitányként kijutott az indonéziai Világjátékokra. 

– Igen, tényleg nagyon jó most. Most szépen kifizetődik az a munka, amit gyerekkorom óta elvégeztem.

– Hazaért már Egyiptomból? 

– Igen, szerdán éjjel érkeztünk meg Ferihegyre, ahonnan a szüleimhez jöttem haza kocsival Szentesre. 

– Csütörtökön 16 órától az UVSE-vel játszanak a bajnokságban a kilencedik helyért a Tiszavirágban. Ott lesz a medencében? 

– Természetesen! Szerencsére a reggeli edzésre még nem kellett mennem, de szerdán estére már nem kaptam kimenő Kiss Csabától. 

Boros Tamás a válogatott pólójában.
Forrás: Boros Tamás családi archívuma

– Térjünk át a strandvízilabdára. Mennyire volt nehéz megszokni a kisebb pályát és kaput, illetve a kevesebb csapattársat a vízben? 

– Szokatlan volt az elején, hiszen teljesen más közeg. Leányfalun két és fél napot készültünk, de örültünk, hogy ennyit is tudtunk, mert mindenki a rájátszásból jött. Egyiptomban egy hangulatos tengeri kikötőben játszottuk a meccseket, így rengeteg külső körülményt meg kellett szokni. A sós víztől csúszós labda, harmincöt Celsius-fokos hőmérséklet, és az sem volt kellemes, amikor belement a szádba vagy szemedbe a víz… 

– Bronzéremmel jöttek haza, amivel kvalifikálták Magyarországot a Világjátékokra. Hogyan értékeli a tornát? 

– Nagyon pozitív, hogy hamar összerázódtunk. Egy könnyebb csoportba kerültünk, majd a negyeddöntőben a nagytermetű ukránokat sikerült legyőzni. Az elődöntőben Montenegró ellen nem jött ki a lépés, arra viszont nagyon büszkék lehetünk, hogy a bronzmeccsen a Bajnokok Ligájában edződő Dinamo Tbiliszi játékosaira épülő Grúziát legyőztük, pedig még olasz Eb-bronzérmes pólósuk is volt. 

– Mit tudnak az augusztusi Világjátékokról? 

– Eddig meglehetősen keveset. Az biztos, hogy rajtunk kívül ott lesz még a döntőből Egyiptom és Montenegró, amit utóbbi nyert ötméteresek után. Olyat is hallottunk már kint, hogy Grúzia is kijutott automatikusan, de mi ezzel nem foglalkoztunk. 

– Hogy tetszett ez a sportág? 

– Teljesen más, mint a vízilabda. Rengeteg mindenre kell figyelni, amit eddig megszoktunk. Itt nincs szöglet és középkezdés sem, így sokkal nagyobb az iram, rengeteget kell brusztolni, nincs üresjárat. Összességében pedig örülök, hogy rövid idő alatt kompletté váltunk és elértük a célunkat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában