Kundrák Norbert hajrában elért gólja révén a Szeged megverte a Kazincbarcikát

2023.05.01. 16:22

Ezért most küzdeni kellett

A hajrában elért Kundrák Norbert-gól három pontot ért a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA-nak a Kazincbarcika ellen.

Mádi József

Lendült Kundrák Norbert jobb lába: ezzel a góllal nyert a Szeged-Csanád GA a Kazincbarcika ellen.

Fotó: Gémes Sándor

Nem volt egyszerű, de mit adnak egyszerűen? 

A Szeged-Csanád GA győzelmét például nem adta könnyen a Kazincbarcika, amely öt védős falat húzva a kapuja elé védekezett, majd a kontráiban bízott a labdarúgó NB II. 35. fordulójában a Szent Gellért Fórumban.

A hazaiak sokáig nem is találták az ellenszert, illetve inkább a megoldást a fal feltörésére, miközben főleg az első félidőben a borsodi alakulat jól kontrázott, és a szegedi színekben a 100 mérkőzésen túl lévő Molnár-Farkas Tamás két kísérletet is hárított. A szünet előtt Papp Áron fejelte a labdát a kapufára – ennyi volt nagyjából az első játékrész.    

A szünetben hasznos változtatás jött, hiszen Bíró Bence helyére afféle hamis kilencesként Szakály Dénes állt be, majd nem sokkal Kundrák Norbert is beállt, és éppen ők ketten hozták össze a minden eldöntő gólt a 82. percben. Ám ne feledkezzünk meg arról, hogy a szegedi vezetés megszerzése előtt a kazincbarcikai alakulatnak hatalmas helyzete volt...  

A Tisza-parti alakulat a Gyirmót döntetlenje miatt ugyanúgy 57 pontos, míg a kisalföldi ellenfele a 4. helyen, míg a 3. Ajka öt pontra van három fordulóval a bajnokság vége előtt. A Szeged Csákvárra utazik, aztán fogadja a Gyirmótot, majd a Nyíregyháza ellen idegenben fejezi be az NB II.-es idényt, miközben a Diósgyőr már bajnok lett.

Alekszandar Sztevanovics: – A kezdetektől fogva nehéz meccs volt, hiszen öt védővel játszott az ellenfelünk. Tudtuk, hogy a Kazincbarcika jó a kontrákból, de sikerült feltörnünk a védelmüket. Megvolt a lehetőségünk, hogy kettő-nullára lezárjuk a meccset, a jövőben ezekre figyelnünk kell. Köszönöm, hogy ennyien kilátogattak a mai mérkőzésre, remélem, a folytatásban még többen kijönnek szurkolni ennek a fiatal csapatnak!

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 1–0 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1014 néző. Vezette: Pillók Ádám (Szabó Dániel, Sinkovicz Dániel).
SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Gera N. – Farkas Aurél, Szatmári L. (Haruna, 73.) – Géresi (Kundrák, 59.), Gajdos (Rácz B., 90+1.), Papp Á. (Prosser, 73.) – Bíró B. (Szakály D., a szünetben). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
KAZINCBARCIKA: Megyeri I Gábor – Szekszárdi M., Heil, Lippai, Székely K. (Süttő, 55.) – Csatári, Nagy J. (Hleba, 64.) – Bacsa (Ádám F., 64.), Kurdics (Székely D., 80.), Szemere – Pálinkás. Vezetőedző: Csábi József.
Gólszerző: Kundrák (82.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában