Helyi sport

2023.05.13. 07:00

Felszabadultan játszhat a Szedeák Nyíregyházán

Tétje már nem lesz a Szedeák számára a mai meccsnek, viszont győzelmével a kiesés szélére lökheti a Nyíregyházát.

Fotó: Karnok Csaba

Négy mérkőzése maradt hátra a férfi kosárlabda NB I./A csoportjának idei szezonjából a Naturtex-SZTE-Szedeáknak, ám a szegediek számára már különösebb tétje nincs a hátralévő meccseknek – így a ma 18 órakor kezdődő, nyíregyházi találkozónak sem. 

A szerdai, Oroszlány elleni győzelem után ugyanis eldőlt, hogy a Naturtex bebiztosította tagságát az élvonal 2023/24-es szezonjának mezőnyében. Ezt illetően viszont az egyik utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a Nyíregyháza, amely a Honvéddal küzd meg a hátralévő négy körben a bentmaradásért: jelenleg a budapestiek két győzelemmel jobban állnak, így a mai találkozó inkább a szabolcsiak számára lehet fontosabb.

Ugyanakkor a Szedeák helyezésben még léphet feljebb, és csúszhat hátrébb is, azaz a bentmaradás tényétől függetlenül még igenis számít, hogy végez a hátralévő meccseken.

– Nem kis megkönnyebbülés, hogy így alakult a dolog szerdán. Az első öt meccs után látszott, jó úton haladunk, de az emberben mindig ott a kisördög, addig nem mertünk mi sem fellélegezni, amíg biztosan nem dől el ez a dolog. Biztos vagyok benne, hogy a pályára lépő játékosok mindent megtesznek ma is. A Nyíregyháza az életéért küzd, mi viszont már nem, de bízom benne, hogy egy jó hangulatú meccset tudunk játszani – mondta Kiss Zsolt, a szegediek másodedzője. 

A két csapat idén lejátszott három mérkőzését egyaránt a Szedeák nyerte meg: novemberben Nyíregyházán 86–78-ra, míg bő két hónapja az újszegedi sportcsarnokban húszpontos hátrányból fordított a Szedeák, majd legutóbb, a play-out során 89–68-ra nyertek Bognár Kristófék. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában