Helyi sport

2023.05.11. 17:48

Kígyóúszás után 90 érmet itthon tartottak a szentesi szenior úszók

Jubileumi esztendőben Szentesen rendezték meg a szenior úszóévad első nyitott pályás versenyét 2023-ban. Huszonnyolcadik alkalommal tartották meg a Nemzetközi Szenior Úszóversenyt, amelyen a magyar szeniorok mellett szlovák, bolgár, szerb és román sportolók is rajtkőr álltak.

B.D.

A kifejezetten a 30. évfordulóra készített egyedi érmeket Szabó Zoltán Ferenc polgármester adta át a résztvevőknek a kígyóúszás után.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

A szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda mindig remek helyszíne a vízilabda-mérkőzések mellett az úszóversenyeknek is. Így volt ez az elmúlt hétvégén is, amikor a XXVIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenynek adott otthon a létesítmény. Jubileumi megmérettetés volt ez, mivel 2023-ban harminc éves a szentesi szenior úszás. A jeles dátumot nem hagyták figyelmen kívül, az eseményt felvezető kígyóúszást követően Szentes polgármesterétől, Szabó Zoltán Ferenctől, valamint a Szentesi Delfin ESC elnökétől, Szabó Imrétől vehetett át minden résztvevő egy-egy kifejezetten a harmincadik évfordulóra készíttetett egyedi érmet. 

A versenyen nagyjából kétszázan vettek részt, a rendezők pedig a versenyszámok mellett egyéb meglepetésekkel is készültek. Tombolahúzás és süteménykóstolás színesítette a programokat. 

A korábbi évekhez hasonlóan ezen a versenyen sem maradhatott el a különdíjak átadása, a három legidősebb női, illetve férfi sportoló vehetett ez alkalomból serleget a szentesiek egykori kiváló úszója, Kovács Imréné emlékére. Díjazták a leggyorsabb női úszót is, aki szintén a szentesiek egykori kiválóságáról elnevezett, Becsák Jánosné Emlékdíját érdemelte ki. 

Az ünnepélyes megnyitót követően a nyitott 33 méteres medencében a szentesi klubot huszonkilenc úszó képviselte a versenyen, a rendezésben viszont még ennél is többen vettek részt a Szentesi Delfin ESC-ből. A Kurca-parti szenior úszók összesen hetvenkét érmet szereztek egyéniben, de tizennyolc váltóérem is hozzájuk került. 

Ami a szentesi úszók egyéni eredményeit illeti, a legeredményesebbnek Horváth Roland bizonyult nyolc aranyéremmel. Pólyáné Téli Éva és Melkuhn Dezsó négy-négy darabot szerzett a legfényesebb éremből, előbbi éremkollekciójába ráadásul egy ezüst is bekerült. 
A váltók versenyszámai között mindössze két alkalommal nem hazai úszók nyakába került az aranyérem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában