Helyi sport

2023.05.10. 11:15

Nemzetközi és hazai sikerek a Mr. Power versenyzőitől

Sűrű időszak mögött állnak a makói erőemelők.

V. P.

Cegléden is remekeltek a makóiak.

Fotó: Mr. Power

A makói Mr. Power Sportegyesület tagjai hazai, és nemzetközi versenyeken is indultak a közelmúltban.

Hajdu Balázs az XPC Európa -bajnokságon versenyezhetett, és a -90 kg-os súlycsoportban második helyen végzett, miután guggolásban 260 kg, fekvenyomásban 195 kg, míg felhúzásban 295 kg-os eredményt ért el. Ezzel az eredménnyel nem csak az ezüstérmet, hanem az XPC profi kártyát is megszerezte.

Az Ausztriában megrendezett WUAP Nemzetközi bajnokságon Apaceller Milán a makói klub edzője, Majoros Róbert mentorálása mellett készült, és a -110 kg-os súlycsoportban aranyérmet nyert a 280 kg-os guggolás, 187,5 kg-os fekvenyomás, valamnt 310 kg-os felhúzás teljesítményével.

A kamionhúzó liga első, Pusztakovácsiban megrendezett fordulóján Fodor Kornél negyedik lett, míg a Majoros Róbert mentorálása mellett készülő Szuder Károly hetedik helyen végzett.

Április közepén Budapesten rendezték meg a Kasza László emlékversenyt, ahol Végh Mátyás az open -100 kg-osok között felhúzásban második (260 kg), míg fekvenyomásban harmadik (160 kg) lett - őt is Majoros Róbert felkészítése mellett készült.

A majális sem telt tétlenül a Mr. Power tagjai számára, május elsején ugyanis a Magyar Erőemelő Szövetség Raw Magyar bajnokságán vettek részt Cegléden. Sajtos Máté (Majoros Róbert mentorálása mellett) az open -83 kg-osok között harmadik lett, 227,5 kg-os guggolás, 137,5 kg-os fekvenyomás, valamint 267,5 kg-os felhúzással. Szintén a makói klub tagjaként versenyzett Nagy Dániel Attila (Hajdú Balázs mentorálása mellett), aki junior magyar bajnoki címet szerzett a -105 kg-osok között, guggolásban 242,5 kg-ig, fekvenyomásban 155 kg-ig, míg felhúzásban 280 kg-ig jutott.

Május végén a magyar professzionális erőemelő liga kupa lesz a következő állomás, ahol a Mr. Power Sportegyesület tagjai versenyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában