Férfi kézilabda

2023.06.13. 08:55

A Pick Szeged kapusa a spanyol első osztályba igazol

Újabb távozó kilétéről hullt le a lepel az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál.

Becsei Dávid

Luka Krivokapics távozik Szegedről.

Fotó: Karnok Csaba

A négy sportág átigazolásait listázó oldal, a klubvaltas.hu szúrta ki, hogy a spanyol első osztályba feljutott Fertiberia Puerto Sagunto Facebook-oldalán bejelentette Luka Krivokapics leigazolását. A szegediek szerb utánpótlás válogatott kézilabdázója izgatottan várja a bemutatkozást új klubjában.

– Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy ugyanabban a bajnokságban léphetek pályára hamarosan, amelyben édesapám éveket játszott. Azért jöttem ide, hogy bemutassam a tudásom legjavát – idézi a spanyol csapat a 21 éves kapust, akinek édesapja az a Marko Krivokapics, aki tíz éven át a most távozó Juan Carlos Pastor másodedzője volt a Tisza-parti együttesnél.

Luka úgy fogalmazott a bejelentésben, tíz évet követően szeretett volna visszatérni abba az országba, ahol a gyermekkorának a nagyrészét töltötte.

– Szeretnék többet játszani és nagyobb szerepet vállalni. A Puerto Sagunto volt az a csapat, amely leginkább érdeklődött irántam és hitt bennem. A felvázolt terveikkel pedig az első pillanattól kezdve felkeltették az érdeklődésemet – jegyezte meg Luka Krivokapics. Az viszont nem derült ki a közleményből, hogy kölcsönbe vagy végleg, illetve mennyi időre írt alá új csapatához.

A Puerto Sagunto mindössze egy vereséggel és két döntetlennel zárta a másodosztály felsőházi rájátszását tizennégy mérkőzésen, így első helyen jutott fel az első osztályba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában