Helyi sport

2023.06.17. 20:24

Ádám kezdő volt, nem született gól Podgoricában

Döntetlennel ért véget a montenegrói Eb-selejtező.

Munkatársunktól

Ádám Martin ezúttal nem talált be.

Fotó: Szabó Miklós

A hazai szurkolók élőképpel és "a hegyeink nem tűrik a szabályokat" felirattal fogadták a kedvenceiket, míg a semleges szektorokba jegyet vásárló magyar drukkereket kisebb csoportokban felkísérték az eredetileg 500 fős vendégszektorba, amelyben így csaknem dupla annyian foglaltak helyet.

A magyar válogatottban Ádám Martin kezdőként kapott szerepet, a forráskúti támadót az 59. percben cserélték le.

Kevés helyzetet, és meddő magyar labdabirtoklási fölényt hozott a meccs: egy beadás után Nagy Ádám fejese viszont saját kapujának felsőlécéről vágódott le Nem sokkal később Szalai csúsztatásával veszélyeztettünk, de maradt a 0–0. Jovetics megmozdulásaival ugyan veszélyeztetett Montenegró, de a kevés lehetőséget hozó találkozón hiába volt többet a labda a magyar válogatottnál, mindezt nem tudta gólra váltani – nem született gól Podgoricában, így a magyar csapat két meccs után négy ponttal áll.

Kedden, 20.45-től Litvánia lesz az ellenfél a következő fordulóban a Puskás Arénában.

MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 0–0 (0–0)
Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, G csoport, 3. forduló. Podgorica, Városi Stadion, 8000 néző. V: Gil Manzano (spanyol)
MONTENEGRÓ:  Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 61.), Szavicsevics (Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics ( Haksabanovics, 82.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 72.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga Barnabás, 59.), Sallai (Csoboth, 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában