Férfi kézilabda

2023.06.28. 16:58

Bemutatjuk a Pick Szeged BL-ellenfeleit (1. rész)

A Balkán és Skandinávia között Németországban és Franciaországban is látogatást tehet a Bajnokok Ligája új idényében az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Cikksorozatunkban a Tisza-partiak leendő ellenfeleit vesszük górcső alá, először a dán bajnoki címről a GOG ellen lecsúszó Aalborgot.

Becsei Dávid

Februárban Niklas Landin 36–33-as vereséget szenvedett Szegeden a THW Kiellel. Legközelebb viszont már az Aalborg kapusaként jöhet Szegedre.

Fotó: Török János

A Pick Szeged hét BL-csoportkörös ellenfele közül mindössze egy, a dán Aalborg nem aktuális bajnok. Ez viszont nem azt jelenti, hogy az északi együttes gyengült volna amióta a Pick Arénában tizenkét gólos győzelmet aratott… Sőt! Alaposan beerősített hét játékossal, köztük a Flensburg védekező specialista beállójával, a vb-aranyérmes Simon Halddal. 

Aalborgban folytatja pályafutását a világ legjobb kapusának tartott Niklas Landin, aki tizenegy évet követően tér haza Németországból. Három idényen át a Rhein-Neckar Löwen, majd nyolc esztendeig a THW Kiel kapuját őrizte. A 34 éves olimpiai-, világ- és Európa-bajnok játékosnak a poszttársa a svéd kapustehetség, Fabian Norsten lesz. Ő az, aki a nem rég véget ért idényben Nagy Martin sérülése miatt igazolt Gummersbachba, ahova végül annyira bejátszotta magát, hogy a magyar válogatott tehetsége egyszer sem kapott lehetőséget bokatöréséből felépülve sem. 

Aron Pálmarsson visszatér izlandi nevelőegyesületéhez, az Európa-bajnok svéd Felix Claar pedig a Bajnokok Ligája-címvédő Magdeburgba igazolt. A jobbátlövő Lukas Sandell a Telekom Veszprémmel kötött szerződést, míg a jobbszélső Flodman Göppingenbe, Gade kapus pedig Hannoverbe teszi át a székhelyét.

Nincs még arról friss információ, hogy a következő idényben Mikkel Hansen (a labdával) pályára lép-e csapatában.
Fotó: Török Attila/MW

Aalborgban játszik ősztől az az Aleks Vlah, aki berobbant a köztudatba az előző BL-idényben. A 25 éve irányító a Celjében a csoportkör során nyolcvannyolc gólt termelt, csapata bravúrsikereiből óriási részt vállalt. Az idei világbajnokságon hat találkozón harmincegy gólt lőtt. Az elmúlt hat idényben a Bundesligában pallérozódó svéd balátlövő, Lukas Nilsson is új erőre kaphat majd új dán klubjával a BL-ben, csapattársa lesz a Lipcséből érkező jobbszélső Patrick Wiesmach is. Azt viszont nem tudni, hogy Mikkel Hansenre számíthat-e a csapat a következő szezonban, mivel a világsztár a tavaszi mérkőzéseket mentális problémákra hivatkozva kihagyta. 

Mindezek alapján toronymagas várományosa a dán bajnoki címnek jövőre az Aalborg, miután a rivális GOG a nyáron elveszíti friss világbajnok átlövőjét, Simon Pytlicket – a szezon legjobb játékosának választották meg a BL-ben – és a beálló Lukas Jörgensent. Még velük a bajnoki döntőt pályahátrányból a gudmei klub behúzta az Aalborg ellen az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában