Helyi sport

2023.06.24. 13:41

Bronzérmet nyert Kiss Ágnes az Európa Játékokon - VIDEÓ

A 18 éves sportoló harmadik lett C1 500 méteren, Nagy Biankáék vegyes párosa negyedik lett.

V. P.

Kiss Ágnes 18 évesen nyert bronzot a felnőttek között.

Fotó: Czeglédi Zsolt

Nagy Bianka párosban szerzett bronzérmét követően újabb érmet nyert egy MVM Szeged VE sportoló a Lengyelországban zajló Európa Játékokon. Kiss Ágnes C1 500 méteren volt ott a döntőben.  

A szegediek 18 éves, ifjúsági világbajnok kenusa remekül kezdett, s tapadt a két nagy esélyesre, a világbajnok ukrán Ludmila Luzanra és a címvédő spanyol Maria Corberára. Az ellenőrző pontnál harmadik volt a fiatal magyar, s ezt a pozícióját sikerült is tartania a célig, ráadásul bíztató a jövőre nézve, hogy nem sokkal maradt le a két favorittól. Az aranyérmet Luzan szerezte meg ebben a számban, amelyre nyolcan neveztek.

Örülök az eredménynek, szerintem sikerült jó pályán jönnöm. Annak is örülök, hogy ott voltak mellettem és tudtak húzni engem előre. A végén kicsit elmentek tőlem, úgyhogy ott kell erősítenem a pályát – értékelt a futamot követően Kiss Ágnes.

Kiss Ágnes futamát ide kattintva tekintheti meg. 

A délutáni döntőkben C2 200 méteres vegyes párosban Nagy Bianka volt ott a döntőben. Fekete Ádámmal alkotott párosa bár jól rajtolt, de a folytatásban a spanyolok megléptek. A magyar vegyespáros ugyan hajrázott, de éppen csak lemaradt a dobogóról, így végül negyedik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában