A vegyes páros sportlövő duó első lett Krakkóban

2023.06.22. 16:09

Bronzérmesek Nagy Biankáék

Az MVM Szegedi VE versenyzője, Nagy Bianka és a tiszaújvárosi Bragato Giada kenupárosa olimpiai számban, 500 méteren a harmadik helyen végzett a krakkói Európa Játékokon, míg aranyat nyert egy sportlövő duó.

M. J.

Bronzérmet nyert a szegedi Nagy Bianka (balról) és a tiszaújvárosi Bragato Giada párosa.

Fotó: Czeglédi Zsolt

A lehető legjobban kezdődött magyar szempontból az Európa Játékok Wroclawban zajló sportlövőversenye, amelynek első számát, a légpuskások vegyescsapat-versenyét a Pekler Zalán, Mészáros Eszter duó nagyszerű teljesítménnyel megnyerte.

A 32 kettőst felvonultató viadalon az alapversenyben is Peklerék voltak a legjobbak, 631,6 körrel végeztek az első helyen, amellyel az a aranymérkőzésbe jutottak. Ott az alapot 631,4 körrel második helyen záró spanyol Jesus Oviedo Berenguer, Paula Grande Martinez kettőssel csaptak össze.

A körazonosság viszonylag ritka ezeken a helyosztókon, a döntő első sorozata azonban mindkét oldalon 20,3 körre sikerült, így 1–1-gyel kezdtek a felek. Ezt követően Mészárosék parádésan lőttek és elhúztak 7–1-re, s a folytatásban a spanyolok négy pontnál közelebb nem tudtak kerülni hozzájuk. Mindkét magyar kiválóan célzott, Mészáros Eszter kétszer is 10,9 kört, azaz a céltábla mértani közepébe lőtt, de Pekler Zalán is szinte minden körben erős tízeseket produkált, így pedig nem adtak esélyt a spanyoloknak, akiket végül 17–7-re győztek le.

A szám másik magyar csapata, a Péni István, Dénes Eszter páros a 13. helyen zárt.

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott döntőbe jutott, miután az elődöntőben 2–0-ra verte a portugálokat. A meccs első szettje szorosan alakult, pár másodperccel a vége előtt módosult 22–20-ra az állás, a végén pedig még védett egy nagyot Nahaj László. A második szettben hamar nagyobb különbség alakult ki, Nahaj büntetőket hárított, így a magyarok magabiztosan győztek. A spanyolok elleni döntőt lapzártánk után rendezték meg.

A magyar versenyzők egy bronzérmet szereztek az 500 méteres döntőkben a kajak-kenuban kontinensviadalnak számító krakkói Európa Játékokon. A magyar csapat első dobogós helyét a tavaly világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Bragato Giada, Nagy Bianka (utóbbi MVM Szegedi VE) kenus duó szerezte. A magyar páros jól jött ki a rajtgépből, féltávhoz a címvédő ukránok, valamint a spanyolok mögött harmadikként érkezett, a hajrára pedig beleerősített, és egy pillanatra a második helyre is feljött. A spanyolok azonban visszatámadtak, így a tiszaújvárosi-szegedi kettősnek ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel. A győzelmet az ukránok szerezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában