Férfi kézilabda

2023.06.25. 15:41

Ellenfeleket kap a Pick Szeged kedden a Bajnokok Ligájában

Kedden 11 órától (élő: Sport1 TV) Bécsben sorsolják ki a női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének csoportjait. Az OTP Bank-Pick Szeged a második kalapból várja a sorsolást a férfiaknál, míg a nőknél a Győr az elsőből, a Ferencváros a másodikból, a Debrecen pedig a negyedikből.

Becsei Dávid

Egy könnyebb BL-csoportnak biztosan jobban örülne Garciandía és a szegedi szurkolók is.

Fotó: Karnok Csaba

Miután az elmúlt héten az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) jóváhagyta az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának indulási kérelmét a Bajnokok Ligájában, mára az is kiderült, milyen szempontok alapján sorsolnak holnap 11 órától az EHF bécsi székházában. 

Izgalmasabbá szeretnék tenni a sorsolást, ezért ezúttal nem kettő, hanem három kalapból sorsolnak a férfiaknál. Ezzel az országvédelmek miatti automatikus helyeket szeretnék elkerülni, ugyanis az azonos nemzetbéliek továbbra sem kerülhetnek össze a csoportkörben. Mindez azt jelenti, hogy a szegedieknek biztosan lesz francia, német, lengyel és dán ellenfele is, míg a Telekom Veszprémmel leghamarabb az egyenes kieséses szakasz során kerülhet össze. 

A sorsolás első fázisában az első kalap csapatai közül hármat-hármat besorsolnak a két csoportba. Amikor a Veszprém bekerül az egyikbe, a Szeged máris megy a másikba. 

Ami a Bajnokok Ligája lebonyolítását illeti, egyik nemnél sem változik meg az előző idényhez képest. A nők szezonja szeptember kilencedikén, a férfiaké szeptember tizenharmadikán kezdődik. 

A női mezőnyben Dánia és Magyarország is három-három csapatot indíthat. A Győr és a Ferencváros biztosan elkerüli egymást a csoportkör során, az viszont sorsolás útján dől majd el, hogy a Debrecen melyik zöld-fehér alakulattal kerül egy nyolcasba. 

Bajnokok Ligája, kalapok, férfiak, első kalap: Barca (spanyol), THW Kiel (német), Barlinek Industria Kielce (lengyel), PSG (francia), GOG (dán), Telekom Veszprém. Második kalap: Magdeburg (német), Orlen Wisla Plock (lengyel), Montpellier (francia), Aalborg (dán), OTP Bank-Pick Szeged. Harmadik kalap: FC Porto (portugál), Kolstad (norvég), Celje (szlovén), Eurofarm Peliszter (észak-macedón), Zagreb (horvát). 

Nők, első kalap: Vipers Kristiansand (norvég), Győri Audi ETO KC, Metz (francia), Esbjerg (dán), CSM Bucuresti (román). Második kalap: FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne (francia), Odense (dán), Rapid Bucuresti (román). Harmadik kalap: Krim Ljubljana (szlovén), Buducnost (montenegrói), SG BBM Bietigheim (német), IK Sävehof (svéd), Zaglebie Lubin (lengyel). Negyedik kalap: Ikast (dán), DVSC-Schaeffler 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában