Helyi sport

2023.06.19. 07:00

Népes vármegyei mezőny az Európa Játékokon

Összesen 29 sportág képviselői csapnak össze holnaptól Krakkóban: a harmadik alkalommal megrendezett Európa Játékokon Csongrád-Csanád vármegye kilenc sportágban 19 sportolóval lesz érintett.

V. P.

Jákó Miriam csapatban kezdte meg szereplését Lengyelországban.

Fotó: Frank Yvette

Keddtől közel két héten át Krakkóban rendezik a nemzetközi multisport eseményt, az Európa Játékokat. Krakkóban, és a környező kis-lengyelországi régióban összesen 29, közte nem olimpiai és az ötkarikás játékokon is szereplő sportágak képviselői csapnak össze. Tíz sportágban közvetlen olimpiai kvótát osztanak, 15-ben pedig – részben átfedésben – specifikus világranglista-, illetve olimpiai ranglistapontok szerezhetők, amelyek az olimpiai kvalifikációba beleszámítanak valamilyen módon. Csongrád-Csanád vármegyét összesen 19 sportoló képviseli. 

3x3-as kosárlabdában a szegedi Jáhni Zsófia lesz ott a négyfős csapatban. A legkorábban az atlétáknak szoríthatunk majd, az olimpiai bronzérmes Márton Anita már kedden dobókörbe áll súlylökésbe, mellette pedig Kovács Árpád (SZVSE) képviseli a szegedi színeket, ő a 4x400 méteres mix váltó tagjaként versenyez majd. Kajak-kenuban Kiss Ágnes, Nagy Bianka és Nádas Bence lesz ott az MVM Szegedből, de a teljes keretet a Maty-éren lezajlott válogatót követően jelölték ki. Kajak szlalomban biztos induló Seprenyi Sára (MVM Szeged VE), kerékpárban a szegedi születésű Kempf Zoltán lesz ott a mezőnyben.

Kick-boxban a kilenc induló közül nyolc is szegedi, heten a Halker-KirályTeam színeiben (Bálint Martin, Busa Andrea, Fésű Lajos, Kondár Anna, Száraz Gergő, Török Szonja, Veres Richárd), míg Nagy Rita a Combat "D" SC versenyzőjeként lesz ott Krakkóban. Sportlövészetben végül ketten versenyeznek, Bartók Csaba (Tisza Volán SC) mellett Jákó Miriam (Cél-Tudat SE Zsombó) az utolsó pillanatban egy csere miatt mégis bekerült az utazó keretbe, míg vívásban a Szegeden született Lupkovics Dóra (Honvéd) tagja a magyar csapatnak.

A magyar csapat egyébként összesen 180 főből áll, de az atléták három divízióban sorra kerülő csapatversenye a többi sportágtól elkülönülve szerveződött, a sportág képviselőit ezúttal nem a MOB akkreditálta, így ők nem szerepelnek a 180 fős sportolói létszámban. A magyar csapat az eddigi két Európa Játékok alatt (Bakuban és Minszkben rendezték meg eddig az eseményt) összesen 38 érmet, közte 11 aranyat szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában