Nyíltvízi úszás, ob

2023.06.10. 20:38

Olasz Annát 2023-ban sem tudták letaszítani Szegeden a bajnoki trónról – GALÉRIA

Ezúttal nem volt szükség célfotóra. A Maty-éri evezőspályán nagy zivatar előzte meg a nyíltvízi úszók szegedi országos bajnokságát, amelynek 10 kilométeres felnőtt távján Olasz Anna ismét nem talált legyőzőre.

B.D.

Olasz Anna úgy fogalmazott, kezd nála minden a helyére kerülni.

Fotó: Gémes Sándor

2022. júliusában is Szegeden rendezték a nyíltvízi úszók országos bajnokságát. Akkor a nőknél a hazai pályán versenyző Olasz Anna nyert, nem mindennapi izgalmak végén. Rohács Rékával annyira szoros befutót produkáltak, hogy csak célfotó döntött a szegedi olimpikon javára. 

2023-ban is nagy csatát hozott az ob, de célfotóra már nem volt szükség. Elsőként két junior, Szimcsák Mira és a szegedi származású, de Ferencváros-színekben versenyző Fábián Bettina ért célba. Egy leheletnyivel Fábián után után csapott a célba Olasz Anna, amivel a felnőttek között újabb aranyérmet nyert az úszóklasszis. Rohácsot ezúttal nagyjából másfél másodperccel előzte meg. Július közepén már világbajnoki szereplés vár Olaszra, a szegedi ob is ebbe a felkészülésbe illeszkedett.

– Hogy őszinte legyek, nem igazán számolom, ez hányadik nyíltvízi bajnoki aranyérmem, leszámítva egy-két alkalmat, mint amikor a Balatonban a gyomorrontásom miatt kábé a hullámok sodortak partra, azért általában elöl végeztem… Ma elsősorban az érzés volt a lényeg, mert az év elején nagyon nem úgy sikerültek az edzések, ahogy szerettem volna, most viszont kezd minden a helyére kerülni, és ez ma vissza is jött a versenyen. Kellett a világbajnokság előtt egy ilyen, hogy végre úgy ment az úszás, ahogy elképzeltem – nyilatkozta az éremátadót követően Olasz Anna.

A férfiaknál trónfosztás történt, ugyanis a tavaly még a junioroknál bajnoki címet nyert Betlehem Dávid idén már a felnőttek között indult és utasította maga mögé harminckilenc másodperccel az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristófot.

– Nem volt túl nagy iram, az utolsó körig együtt úszott a mezőny, de a hajrát megnyomták a lányok. Anna teljesítményével abszolút elégedett vagyok, a világbajnokság előtt biztató volt a formája. Jöhet három hét balatonfűzfői edzőtábor – vázolta fel a programot Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában