Férfi kézilabda

2023.06.15. 16:19

Pick Szeged: négy csapatot kell megelőzni a BL-induláshoz

Húsz klub, köztük az OTP Bank-Pick Szeged jelezte indulási szándékát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2023–2024-es idényének csoportkörében. Kilenc bajnokcsapat, valamint a német Magdeburg helye már biztos, a fennmaradó hat szabadkártyára kilenc együttes pályázik a szegediek mellett.

Becsei Dávid

Amennyiben a Pick Szeged indulhat a BL-ben, német ellenfele biztosan lesz a csoportkörben.

Fotó: Karnok Csaba

Három éve nem kellett izgulniuk a Bajnokok Ligája-indulás miatt a szegedi szurkolóknak. Az elmúlt két idényben ugyanis magyar bajnokként alanyi jogon a főtáblán kapott helyet az OTP Bank-Pick Szeged. Most viszont az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki döntőt 2–1-re elveszítette a Telekom Veszprémmel szemben a 2021-es és 2022-es magyar bajnok, így az ősztől a Veszprém helye biztos csak egyelőre Magyarországról. 

Európa kilenc legjobb pontvadászatának aranyérmese automatikusan ott lesz a főtáblán, valamint a világ legerősebb bajnokságaként emlegetett német Bundesliga ezüstérmese, az SC Magdeburg. A fennmaradó hat helyre tíz csapat adta be kérelmét, ezeket a kéréseket az EHF értékelő csoportja június 19-én értékeli, majd ajánlásokat tesz. Az új szezon végleges összeállítását, hogy mely csapatok indulhatnak a csoportkörben, június 21-én, szerdán teszi közzé az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján. A csoportkör sorsolására sem kell sokat várni, ugyanis június 27-én, kedden elkészítik Bécsben. A BL lebonyolítás nem változik az előttünk álló idényben sem, vagyis a tizenhat csapatot két nyolc-nyolc fős csoport sorsolják. Mindkét nyolcas utolsó két helyezettje búcsúzik, az elsők és másodikok rögtön a negyeddöntőbe jutnak, a többiek pedig játszanak egy oda-visszavágós párharcot a nyolc közé jutásért. 

Ezen a hétvégén viszont még az idei négyes döntőt rendezik Kölnben. A Magdeburg a Barcelonával, a PSG a kielcével találkozik a szombati elődöntőben. A finálét vasárnap 18 órától a Sport1 TV élőben közvetíti. 

A Bajnokok Ligája főtáblán biztosan ott van a férfiaknál: GOG (dán), Barca (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel, SC Magdeburg (németek), Telekom Veszprém, Eurofarm Peliszter (észak-macedón), Barlinek Industria Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), RK Celje PL (szlovén). 

Szabadkártyára pályázik: RK PPD Zagreb, Dinamo Bucuresti, Kristianstad, Kolstad, Sporting, Montpellier, Aalborg, OTP Bank-Pick Szeged, Orlen Wisla Plock, Kadetten Schaffhausen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában