Helyi sport

2023.06.30. 19:53

Véget ért a vármegyei sportolók számára az Európa Játékok

A sportlövő Bartók Csaba, valamint kick-boxban Nagy Rita volt érdekelt Csongrád-Csanád vármegyéből az Európa Játékokon: szereplésük után viszont eldőlt, hogy a multisport esemény záró hétvégéjén vármegyénkből nem versenyez több sportoló.

Munkatársunktól

Nagy Rita kikapott az olasz ellenfelétől.

Fotó: Nagy Rita Facebook oldala

A férfi gyorstüzelő pisztolyban szereplő Bartók Csaba a 24. helyen végzett az Európa Játékok Wroclawban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövőversenyén.

A Tisza Volán SC sportolója 564 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt, és 16 körrel maradt el a még nyolcadikként döntőbe jutott cseh Martin Podharsky eredményétől. A magyarok így négy aranyéremmel és egy párizsi kvótával zártak Wroclawban, ahol Pekler Zalán mind a négy aranyból kivette a részét és a kisöbű szabadpuska összetett egyéni számának megnyerésével szerezte meg az ötkarikás indulási jogot.

A délutáni programban Nagy Rita is bemutatkozott: a Combat "D" SC sportolója a -60 kg-osok light-contact küzdelmében az olasz Luna Mendy ellenében 3–0-ra alulmaradt, így nem jutott be az elődöntőbe. Ezzel eldőlt, hogy a lengyelországi esemény szombati és vasárnapi, záró versenynapján nem lesz érdekelt Csongrád-Csanád vármegyei sportoló. 

Ami a magyarok további szereplését illeti, a magyar férfi párbajtőrcsapat aranyérmes lett az Európa Játékokon, ami a sportági csapatversenyek Európa-bajnoki küzdelme is egyben.

A Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor összeállítású együttes a dánokat, a spanyolokat és az Eb-címvédő olaszokat legyőzve jutott el a döntőig, a hol a svájciakkal mérkőzött meg. A finálé rendkívül izgalmasan alakult és a magyarok végül 28-26-os eredménnyel harcolták ki az első helyet, míg a magyar női kardcsapat (Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca) bronzérmet szerzett

Teqballban vegyespárosban szerzett aranyat a magyar küldöttség, miután Vasas Lea és Katz Balázs legyőzte a fináléban a szerb Maja Umicevic, Nikola Mitro duót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában