Története során először nyerte meg ezt a sorozatot a szegedi csapat

2023.06.18. 09:23

Végre! Kupagyőztes a Zengő Alföld!

Péten rendezték a férfi tekecsapat magyar kupa négyes döntőjét, amelyet a Tiszakécske, a Répcelak és a Kaposvár előtt a Zengő Alföld Szegedi TE nyerte meg – története során először.

Mádi József

Karsai László először nyerte meg a csapattal együtt a magyar kupát.

Fotó: Karnok Csaba

Bármily hihetetlen, de a Zengő Alföld Szegedi TE kollekciójából még egy serleg hiányzott: a magyar kupa előségért járó – egészen eddig.

Pét adott otthont ugyanis a sorozat négyes döntőjének, amelyet ötödik próbálkozásra, két ezüst- és két bronzérem után végre elhódított a Tisza-parti csapat.

A hazai bajnoksággal ellentétben a kupa fináléját egészen más pontozási rendszer szerint bonyolították le. A szuperligában egymás elleni párharcokban dőlnek el a csaták, a magyar kupában viszont a négy csapat minden játékosának minden szettje külön-külön van értékelve. A szettben elért eredmények alapján kialakult egy sorrend az elsőtől a 4. helyig, ezekért jár pont (aki a legtöbb fát érte el 30 dobás alatt, 4-et, a második 3-at, a harmadik 2-t, a negyedik 1-et kap), majd aki a legtöbb ilyen kis pontot gyűjtötte, a 120 dobás végén 4, a második 3, a harmadik 2, a negyedik 1 csapatpontot kap. Azaz minden 30 dobás nagy téttel bírt, nem lehetett akár csak egyet is elengedni, mert például jelentős faelőnnyel rendelkezik valaki.

A szegedi együttesből Zapletán Zsombor mind a négy szettjét megnyerte a három riválisával szemben, Sárosi Krisztián három, Milan Jovetics, Karsai László és Kiss Norbert egy-egy szettben volt a legjobb, de ők a továbbiakban is értékes második helyeket értek el.

A Zengő Alföld együttese így összesen 21 ponttal zárt a 16 pontos Répcelak, a 14 pontos Kaposvár és a 9 pontos Tiszakécske előtt, így története első magyarkupa-elsőségét gyűjtötte be. A teljesség igényével említsük meg, hogy Zapletán 672, Karsai L. 621, Sárosi K. 610, Kiss N. 607, Jovetics 597, míg Kozma Károly 598 fát ért el, a csapat pedig 3705 fával zárt (a pályacsúcs 3732 fa, ehhez tehát nem hiányzott sok), de ezek az eredmények ezúttal szinte másodlagosak voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában