A zsombói sportlövő elképesztő produkciót nyújtott Eszéken

2023.07.11. 15:44

Csúcs csúcs hátán

A Zsombói Cél-Tudat SE 19 éves sportolója, Rescsik Csaba a saját junior-világrekordjait döntögette és két ezüstérmet szerzett a parasportlövők eszéki világkupaversenyén.

Rescsik Csaba két junior világcsúcsot is megdöntött.

Fotó: Frank Yvette

Újabb remek versenyen van túl a zsombói Cél-Tudat SE 19 éves puskás parasportlövője, Rescsik Csaba. A párizsi paralimpiára már kvótát szerző kerekesszékes ígéret ezúttal Eszéken szerepelt kitűnően, és a felnőttek megméretésén két ezüstérme mellett a saját világcsúcsait is megdöntötte a junior korosztályban – tudatta az utánpótlássport.hu. 

A parasportlövők szövetségi kapitánya, Karácsony Gyula beszámolója szerint Rescsik a legerősebb számával, az R1 10 m légpuska álló SH1 viadallal kezdett, melynek alapversenyét 624.1 körös junior-világrekorddal fejezte be a második helyen. A döntőben aztán Rescsik tíz lövés után a hetedik helyen állt, majd kiválóan lőve az ezüstérmes pozíciót érdemelte ki 245 körös, újabb korosztályos világcsúccsal.

Ezután Jákó Csaba zsombói tanítványa az R7 50 m puska 3 testhelyzet SH1 szám alapversenyében szintén másodikként zárva beállította a 1149 körös juniorvilágcsúcsát, a döntőben pedig 444.9 körös junior-világrekorddal végzett, a második ezüstérmét megszerezve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában