Gólgazdag folytatás

2023.07.18. 15:59

Dömsödi Dalma debütált a vb-n, 26–21-re nyert a női vízilabda-válogatott

A férfiválogatott után női vízilabdázóink is találkoztak a kellemetlen játékstílusú házigazda japánokkal a világbajnokságon. A második csoportmeccsen a védekezését elhanyagolta a magyar női pólócsapat, amelyben góllal mutatkozott be vb-n a szentesi Dömsödi Dalma. A vége 26–21, folytatás csütörtökön reggel öt órától Új-Zéland ellen.

Becsei Dávid

Dömsödi Dalma megszerezte első felnőtt világbajnoki gólját.

Fotó: Karnok Csaba

Magyar gólokkal indult az első negyed, de az egyértelmű dominancia elmaradt. Kérészéletű kétgólos előny lenullázódott, köszönhetően a japán kapus fineszességének is, mivel labdaszerzés után a kapujából kiúszó Magyarit átdobta és a meccsgólját lőtte meg ezzel, mivel a kapufáról zúdult a hálóba a labda. 

5–4-es magyar vezetésről folytatódott a második negyed, amelyben vízbe ugrott pályafutása során világbajnokságon először Dömsödi Dalma is, aki Szentesen született és nevelkedett, az elmúlt két idényben óta már a Ferencváros játékosa. Az első gólját is megszerezte, a nagyszünetben 13–10-re vezetett Magyarország. 

Az igazi áttörést a harmadik negyed hozta meg, amikor 18–12-nél már hatgólosra hízott a különbség. Ez állandósult, a második félidőben így már abszolút nem forgott veszélyben az újabb magyar győzelem.

A csoport másik találkozóján Kanada 13–11-re legyőzte Új-Zélandot, így holnap a magyar válogatottnak utóbbi ellen egy pont elég a csoportelsőséghez. 

Bíró Attila: – Körülbelül erre számítottam, persze jóval kevesebb kapott góllal. Ha pozitív oldalról nézem, akkor fantasztikus, hogy ennyi gólt lőttünk egy nem gyenge csapatnak, és ha ennél is tovább mennék, azt mondanám, bíztató, hogy nagyobb különbséggel nyertünk ellenük, mint az olimpián, ugyanakkor ez a kapott gólmennyiség nem örömteli. Belementünk ebbe a kamikaze stílusú vízilabdájukba, jobb lett volna, ha kevesebbet lövünk és kevesebbet kapunk. 

Magyarország–Japán 26–21 (5–4, 8–6, 7–5, 6–6) 
Női vízilabda, világbajnokság, D-csoport, 2. forduló. Fukuoka, 400 néző. Vezette: Schwartz (izraeli), Ohme (német). 
Magyarország: Magyari – Gurisatti 4, Szilágyi D. 4, Máté Zs. 1, Parkes 1, Keszthelyi 3, Vályi V. 4. Csere: Neszmély (kapus), Hajdú 5, Leimeter 3, Rybanska, Dömsödi 1, Faragó K. Szövetségi kapitány: Bíró Attila. 
Japán: Kavatasiro 1 – Kitamura, Inaba 2, Kudo 2, Sitara, Arima 7, Ura 2. Csere: Kavagucsi 2, Szunabe, Goto, Nisijama 4, Inue 1. Szövetségi kapitány: Omoto Joji. 
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 10/7 
Ötméteresből: 3/3, ill. 3/3 
Kipontozódott: Gurisatti, illetve Kudo, Szunabe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában