Vasárnap 17.30-kor Békéscsabán kezdi a szezont az előző idény ezüstérmese

2023.07.26. 17:43

Élcsapat maradhat a HFC

A labdarúgó NB III. délkeleti csoportjának nyitányán a Hódmezővásárhelyi FC a bajnokság esélyese, a Békéscsaba otthonában kezdi meg a 2023–24-es idényt vasárnap 17.30-tól.

Mádi József

Antal Krisztián ismét élcsapatként szeretné látni a Hódmezővásárhelyi FC-t.

Fotó: Gémes Sándor

Sokan mentek el, sokan érkeztek.

Nagy volt a mozgás a Hódmezővásárhelyi FC NB III.-as labdarúgócsapatánál a nyáron, így a szakmai stábnak megint volt feladata a felkészülés alatt.

– Nagyjából ugyanúgy alakult a nyarunk, mint az előző, azaz a keret változása jelentős volt. Talán annyi a pozitív hozadéka az egésznek, hogy egy évvel rutinosabbak lettünk az NB III.-ban. A folyamatokat végiggondolva szerintem jól épültek be az újak, bár kellene még két-három hét, hogy még jobban ellépjünk a tökéletesség felé, de nyilván ennyi időnk nincs. – mondta Antal Krisztián, a HFC vezetőedzője.

A labdarúgó NB III. mezőnye immár négy csoportra osztódott, így talán több lesz a régiós rangadó.

– Az előző, kezdetben 20, majd a visszalépések miatt 18 csapatos NB III.-as Közép csoport erős volt, míg a megszerzett információk alapján a mostani mezőny elég vegyesnek tűnik. Változtak a keretek, nem tudni, milyen játékerőt képvisel például a Monor, a Dabas, vagy a Füzesgyarmat, viszont jöttek az új csapatok, így a Szeged-Csanád GA II. vagy a Martfű, amelyek biztos komoly szándékkal dolgoztak, igazoltak, készültek. Illetve itt vannak a másik ágról idekerült klubok, amelyeket nem igazán ismerjük – nyilatkozta Antal Krisztián.

A Hódmezővásárhelyi FC belecsap a lecsó közepébe: előbb Békéscsabán lép pályára vasárnap 17.30-tól, majd jövő szerdán érkezik hozzá az újonc Szeged-Csanád GA II.

– Komoly a kezdet: megyünk a csoport favoritjához, amelynek a kerete nem sokat változott az NB II.-es kiesés óta, majd fogadjuk a vármegyei riválist. A szegedi csapattal rendszeresen játszunk felkészülési mérkőzéseket, és látszik rajtuk a szisztematikus munka. A fiatalok szempontjából is érezhető a tudatosság, azaz ez is egy igazi rangadó lesz – végre, bár mindez négy nap alatt megtörténik. Lehet, jobb lenne az egyik régiós riválissal valamikor a szezon közepén játszani, de ezt hozta a sorsolás. Az előző szezon alapján, a munka és az igazolások révén megint szeretnénk élcsapat lenni, azaz az első ötben végezni – vélte végül Antal Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában