Helyi sport

2023.07.18. 11:25

Érmek és Eb-szint az SZVSE atlétáitól

Megvédte a bajnoki címét 400 méteren Kovács Árpád.

Delmagyar.hu

Kovács Árpád ismét bajnok 400 méteren.

Fotó: Menyhárt Zoltán

Szolnokon rendezték az U20-as atlétikai országos bajnokságot, ahonnan érmekkel térhettek haza az SZVSE versenyzői.

Kovács Árpád megvédte a bajnoki címét a 400 méteres síkfutásban, míg 200 méteren 22.11-et futott, ezzel Faragó Rómeó mögött a második helyen ért be.

A férfiak diszkoszvető mezőnyében a még csak U18-as korú Dobó Zsombor versenyen kívül 54.15 méterig jutott, ezzel egyébként két és fél métert vert a szám győztesére, Takács Zsomborra. Ez az eredmény egyben U20-as Európa-bajniki szintet is jelent. A számban még két szegedi indult, Tóth Gergő nyolcadik (37.18), míg Nagy Bence tizenkettedik (27.01) lett.

800 méteres síkfutásban Imre Viktor a 12. helyen ért célba, míg súlylökésben Tóth Gergő 6., Nagy Bence pedig 13. helyen zárt.

A klub atlétái közül ketten voltak ott a finnországi U23-as Európa Bajnokságon: Bankó Laura 100 méter gátfutásban nem sokkal maradt le a döntőről, és lett összesítésben tizedik, az előfutamban pedig új egyéni csúcsot futott. A női súlylökők között Beregszászi Renáta bejutott a döntőbe, ahol végül egyéni csúcsát beállítva, kevéssel elmaradva a fedettpályás rekordjától a nyolcadik helyen zárt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában