A szegedi Maty-ér ad otthont a felnőtt, gyermek és kölyök kajak-kenu országos bajnokságnak

2023.07.26. 18:38

Gyerekek a felnőttek között

A szegedi Maty-éren rendezik meg csütörtöktől vasárnapig a DOKTOR24 felnőtt, gyermek és kölyök kajak-kenu magyar bajnokságot, amely a nagyszerű korábbi kenusra emlékezve Kolonics György emlékversenyként is szerepel a sportág éves programjában.

Mádi József

Birkás Balázs egy előfutamba került 500 méteren az olimpiai bajnok Kopasz Bálinttal.

Fotó: Karnok Csaba

Szeged, Maty-ér. Olimpiai bajnok, ötkarikás indulók, világbajnoki érmesek kontra csillogó szemű fiatalok a gyermek és a kölyök korosztályban.

Ennél jobban nem is lehet motiválni a pályafutásokat éppen most vagy egy-két esztendeje elkezdő utánpótlást, mint hogy a példaképek előtt, mellett, után állhatnak rajthoz.

Ezt adja az előttünk álló négy napban a DOKTOR24 felnőtt, gyermek és kölyök kajak-kenu magyar bajnokság. Lesz például olyan szám (K4 500 méter, II. előfutam), amelyben ott lesz az olimpiai első algyői származású Kopasz Bálint (klubja: Győr), a kétszeres világbajnok Birkás Balázs (MVM Szegedi VE) és Balaska Márk (Honvéd).  

Az eseményen a felnőttek csütörtöktől szombatig versenyeznek, míg az utolsó, vasárnapi programban csak a legkisebbek, a 10-12 évesek szállnak vízre a Maty-éren.

A viadal első napján az események 10 órakor kezdődnek, 15 órától pedig már döntőket rendeznek 500 méteren, majd péntek 9 órától indul az újabb műsor ugyancsak 15 órától a felnőttek fináléival – ezen a napon 1000 méter a hivatalos táv.

Szombaton már 8 órakor izzik a víz a hajók alatt, ekkor a felnőtteknek 200 és 5000, az utánpótlásnak 2000 méter a távolság, és már 11.45-től lehet izgulni az érmekért. És ahogy már említettük, a magyar bajnokság utolsó, negyedik napján csak és kizárólag a legkisebbek veszik birtokba a nemzeti olimpiai centrumot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában