Súlyemelés

2023.07.03. 16:51

Nagy Péter szegedi sporttársának szurkolt spanyolországi versenye után

A világbajnokságon kell nagyot villantani, így Spanyolországban sem a csúcsteljesítményre törekedett Nagy Péter súlyemelő, hanem arra, hogy a csapatbajnokság tökéletesen illeszkedjen a felkészülésébe. Versenyzés után a szintén szegedi, paratriatlonista Mocsári Bencének szurkolt, aki hozzá hasonlóan La Corunában futott éppen.

Becsei Dávid

A szeptemberi szaúd-arábiai világbajnokságra fókuszál Nagy Péter.

Fotó: Karnok Csaba

A tervezettnél is nagyobb súlyon zárt szakításban a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter. Legutóbb masters Európa-bajnoki címnek örülhetett, most pedig a spanyolországi La Corunában a csapatbajnokság aktuális fordulójában vett részt. Szakításban 155 kilogrammon, lökésben pedig 190-en fejezte be a versenyt, ami az egyéni eredményeket tekintve a negyedik legjobb összteljesítmény volt. 

– Elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel, mert helyből emeltem, szakításban ráadásul 150-et terveztem, 155 lett belőle. Edzésből mentem, így is tekintettem erre a megmérettetésre, hiszen nekem a legfontosabb a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz Szaúd-Arábiában – összegzett a Délmagyarország érdeklődésére a harminchét esztendős Nagy Péter. 

Spanyol klubjának eredményeivel kevésbé foglalkozik, ugyanis nem az a kérdés, hogy bejutnak-e a csapatbajnokság téli döntőjébe, hanem, hogy egy vagy két csapattal. Legközelebb októberben rendeznek pontgyűjtő versenyt. Ez volt a második forduló, az elsőn nem vett részt, ugyanis éppen Európa-bajnokságon járt és az ott elért eredményét beleszámították a spanyolok. Április végén szakításban 168 kilogrammon, lökésben pedig 213-on zárt a jereváni Európa-bajnokságon Nagy. Ez 381 kg-os összteljesítmény volt akkor, ami az erős ólomsúlyú mezőnyben a hetedik helyet jelentette számára Örményországban. 

A világbajnokságig hivatalos verseny már csak egy vár rá, a Messzi István Emlékverseny Kecskeméten, de részvétele még egyáltalán nem biztos, hiszen a felesége a versenynapra, augusztus 11-re várja második gyermeküket. Tatai edzőtábort viszont többet is betervezett a programjába.

A madridi átszállás során pedig ismerőst látott a reptéren, ugyanis Mocsári Bence paratriatlonista is éppen La Corunába sietett versenyre. 

– Már leszálltunk a spanyol fővárosban, amikor megláttam Bencét. Sajnos La Corunába nem egy géppel mentünk, de megbeszéltük, hogy kimegyek a versenyére szombaton, mivel én 14 órára végzek, ő pedig 17 körül fut. Kimentem biztatni, végül negyedik helyen végzett, majd az estét egy közös vacsorával zártuk – árulta el a szegedi súlyemelő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában