Az MVM Szegedi VE sportolója VL2 200 méteren volt a legjobb

2023.07.30. 10:07

Suba Róbert Európa-bajnok

A portugáliai Montemor-o-Velhóban az U23-, ifjúsági és para kajak-kenu Európa-bajnokságon az MVM Szegedi VE parasportolója, Suba Róbert első lett VL2 200 méteren.

A szegedi Suba Róbert Európa-bajnok lett Portugáliában.

Fotó: MKKSZ

A portugáliai Montemor-o-Velho három szakág kajak-kenu Európa-bajnokságán ad otthont. Az U23-asok és az ifjúságiak mellett a paraversenyzők is vízre szállnak a luzitán helyszínen.

Az MVM Szegedi VE parasportolója, Suba Róbert, valamint a címvédő Juhász Tamás részvételével rendezték meg a VL2 200 méteres számot a parasportolóknál. Az utóbbi időszakban mindketten nagyobb hangsúlyt fektettek a kenus versenyszámukra. Suba Róbert esetében ez annyira megmutatkozott, hogy meg sem állt az aranyig, Európa-bajnok lett. A paralimpiai ezüstérmes szegedi versenyző portugál vetélytársával fej-fej mellett haladt, de Suba jobban bírta a hajrát, így az ő nyakába került az aranyérem. 

Suba ezzel pályafutása harmadik sikerét könyvelheti el kontinensviadalon, korábban 2016-ban Moszkvában is nyert két aranyat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában