Helyi sport

2023.07.12. 09:58

Szegedi triatlonos lett a vasi vasember

Badar Gergő harmadjára nyerte meg a legrégebbi magyarországi versenyt.

Vajgely Pál

Badar Gergő harmadjára diadalmaskodott a Vasi Vasemberen.

Fotó: Vasi Vasember

A szombathelyi Csónakázó-tónál immáron harminckilencedik alkalommal rendezték meg a Vasi Vasember elnevezésű, ikonikus triatlon-versenyt. Az eddigi közel négy évtized alatt a pálya útvonala sem változott, bár most a felújítások miatt akadt egy kis kitérő. Mindez nem zavarta meg Badar Gergőt, a szegedi sportoló ugyanis magabiztos versenyzéssel végett az élen az 1500 méter úszásból, több, mint 40 km kerékpározásból, valamint 10 km futásból álló viadalon.

– Az úszásban másodikként jöttem ki, a tavalyi év bajnoka jött ki rajtam lábvízen, majd bringán már az elején leszakadt, nem tudtak eljönni velem a többiek sem. Fel volt túrva a város, így egy picit lassabb, de hosszabb pályát kaptunk. A négykörös futás első körében láttam, hogy vannak ismerősök a pályán, megkérdeztem, hogy mennyire van mögöttem a második srác. Akkor volt három perc előnyöm, onnan pedig már nem vittem túlzásba, és beértem. Mind a három szám nagyon kiegyensúlyozott volt – összegzett lapunknak Badar Gergő, aki ezzel már harmadjára tudta megnyerni a Vasi Vasembert. 

A mezőnyben ott volt még Simon Péter, a Titán TC sportolója abszolútban negyedik, míg az elit férfiak között a harmadik helyen végzett.

Badar Gergő számára gyorsan következik az újabb kihívás, hiszen hétvégén Tatán, az Old Lake Man triatlon versenyen áll rajthoz: szombaton rövid-, majd másnap középtávon – ezt követően pedig gy augusztusi felkészülést követően szeptemberben egy olaszországi Iron Man verseny szerepel a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában