Fejlődni szeretne még

2023.07.07. 16:55

Szegedről igazolt vízilabdázót az Eurokupa-győztes Vasas

A friss Eurokupa-győztes Vasasban folytatja a pályafutását a szegedi vízilabdázó, Lakatos Soma. Az angyalföldiek a legutóbbi bajnoki kiírásban a negyedik helyen végeztek a Ferencváros, az OSC és a Honvéd mögött.

Becsei Dávid

Lakatos Soma távozik szülővárosából.

Fotó: Gémes Sándor

– Óriási lehetőség és megtiszteltetés számomra, hogy a Vasasba jöhetek. Végigjártam a ranglétrát a szegedi utánpótlásban és a korosztályos válogatottakban is, fiatal játékos vagyok még. Minden erőmmel azon leszek, hogy sikerekhez segítsem az új csapatom. Váltásom elsődleges oka, hogy a lehető legtöbbet szeretnék fejlődni és erre minden lehetőségem meglesz itt. Hosszútávú célom természetesen a felnőttválogatottba kerülés, de inkább rövidtávú célokat szoktam kitűzni magam elé. Ez pedig most azt jelenti, hogy napról napra szeretnék tanulni a társaktól, hogy jobb játékos legyek és fejlődjek – nyilatkozta klubváltása kapcsán a Vasas honlapján Lakatos Soma. 

A 20 éves balkezes Lakatos Soma Kiss Csaba visszavonulásával robbant be igazán a felnőtt OB I.-be a 2021–2022-es szezonban. Mentora, a szintén balkezes Kiss elsőként számított rá posztján, ezt pedig negyven bajnoki góllal hálálta meg, miközben az ifjúsági csapattal bronzérmes lett a bajnokságban. A legutóbbi szezonban sem adta alább igazán, hiszen harminchét találatig jutott az OB I.-ben. 

Vetélytársakban nem lesz hiánya Lakatosnak, hiszen a magyar bajnokság orosz gólkirálya, Ivan Nagajev éppen a Vasast erősíti balkezesként, valamint az OSC-től ezen a nyáron Burián Gergely is átteszi a székhelyét az angyalföldiekhez. Buriánon és Lakatoson kívül Lévai Somát és Dala Dömét az OSC-ből, Batizi Benedek pedig a BVSC-ből igazolták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában