Világbajnoki címet ünnepelhettek

2023.06.21. 17:21

Lakatos Soma: kilenc hónap alatt megjártuk a poklot és a mennyet is

A pokolból a mennyekbe jutott kilenc hónap alatt az U20-as férfi vízilabda-válogatott. Tavaly szeptemberben az U19-es Európa-bajnokságon még vereséget szenvedtek Lakatos Somáék Szerbiától az elődöntőben, az idén rendezett világbajnoki döntőben viszont már megnyerték a legrangosabb utánpótlás vízilabdatornáját.

Becsei Dávid

Lakatos Soma hálás, hogy az elmúlt két szezonban Kiss Csabától tanulhatott.

Fotó: Török János

– Nem sikerült még teljesen feldolgozni, hogy mit vittünk véghez – összegezte első érzéseit Lakatos Soma, friss junior világbajnok vízilabdázó. A szegedi születésű OB I.-es játékos, aki ezen a nyáron távozik a klubtól, úgy fogalmazott, ez az aranyérem egy ötéves munka beteljesülése, ugyanis ennyi ideje dolgoznak együtt ezzel a kerettel. 

Lakatosék aranybetűkkel írták be magukat a magyar vízilabda történelemkönyvébe, mivel ez a harmadik alkalom 1997 és 2007 után, hogy a magyar junior válogatott világbajnoki aranyérmet nyert.

– Nem szeretném, ha fellengzősnek tartanának, de az első meccsünktől eltekintve, amit szintén a szerbek ellen játszottunk és nyertünk megbüntetőkkel, mindegyik mérkőzésünk sima volt. Persze belülről nem, megküzdöttünk a sikerért, de nagyon jól összeállt a csapat és tudtuk egymás gondolatát is – tette hozzá. 

Lakatos Soma a világbajnoki aranyéremmel a nyakában.
Forrás: Lakatos Soma családi archívuma

Lakatos Soma játékos-pályafutásában 2023 egy komoly mérföldkő. Világbajnoki cím a junior válogatottal, majd az őszt már nem Szegeden kezdi meg, új csapata viszont még nem jelentette be hivatalosan az érkezését.

– Hatalmas köszönettel tartozom a szegedi klubnak, amit egy vidéki vízilabdázó elérhet, azt nekem itt sikerült. Az ifjúsági bajnoki bronzérem óriási eredmény volt 2022-ben, illetve rengeteget adott a karrieremnek, hogy az elmúlt két szezonban Kiss Csabával dolgozhattam együtt. Gyönyörű emlékeket viszek magammal Szegedről – méltatta klubját Lakatos Soma. 

Visszatérve a világbajnoki döntőre elmondta, utólag úgy érzi, szüksége volt a csapatnak a szerbek elleni vereségre a tavalyi Eb-n. Ezzel a tapasztalattal érettebbek lettek. Így már tudták, hogy kezeljenek egy nehéz helyzetet, a nyomásnak pedig nem engedtek. Tudták, hogy a vb-sikerhez milyen úton kell végigmenniük, nem veszíthettek a koncentrációjukból, mindenkinek megvolt a maga feladata az aranyéremért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában