Csütörtökön nemzetközi kupameccset játszik a Kecskeméti TE

2023.07.25. 11:47

Vágó: komoly harc volt a belépőkért

A szegedi származású Vágó Levente (30) az első nemzetközi kupamérkőzésére készül a Kecskemét színeiben a labdarúgó Konferencia Ligában a lett Riga ellen, és érzi, hogy a városban nagyon nagy az érdeklődés a csütörtök 19 órától kezdődő hazai meccs előtt.

Mádi József

Vágó Levente (középen) nemzetközi kupameccsen léphet pályára.

Fotó: Réti Attila

A Kecskeméti TE NB I.-es labdarúgócsapata története második nemzetközi kupapárharcára készül: az elsőt 2011-ben vívta a kazah Aktobe ellen, és a hazai 1–1 utáni idegenbeli 0–0 a búcsút jelentette az Európa Ligától.

– Tizenkét évvel ezelőtt, 2011 nyarán a Tisza Volán SC NB III.-as csapatában szerepeltem, miközben a Kecskemét lejátszotta az első és második kupamérkőzését. Érezzük a futball-lázat a városban az újabb külföldi látogató alkalmából, és az mindent elmond a lelkesedésről, hogy komoly harc volt a belépőkért. A Kecskemétnek nincs még sikere a nemzetközi porondon, így most történelmet írhatnánk azzal, ha legyőznénk a Rigát. És ezzel még nem beszélek a továbbjutásról. A stadionunk ötezer férőhelyes, és remélem, ha sikerül túljutnunk rajtuk, akkor Szegeden egy nagyobb létesítményben még több drukker előtt léphetünk pályára a következő körben. Fontos, hogy a Riga a párharc esélyese, ezzel újat nem mondok, hiszen dupla annyi a klub értéke, mint a mienk. De ez, ahogy az elmúlt héten is láthattuk, nem számít, amikor a pályán kell bizonyítani. Két meccsből áll a párharc, fontos, hogy ne hátrányban menjünk majd Lettországba, és a komoly taktikai csatára Szabó István és stábja folyamatos készített, épített minket. Ők játékban vannak, egy körön túl jutottak a Konferencia Ligában, megy náluk a bajnokság, elvileg csúcsformában vannak. Ez előny lehet, de ezzel nem akarunk foglalkozni, és semmit sem szeretnénk erre fogni – mondta lapunknak Vágó Levente.

Nem sok olyan játékos van a Kecskemét keretében, aki szerepelt már nemzetközi meccsen.

– Egész pontosan hárman ilyenek: Banó-Szabó Bence és Májer Milán a Honvéd, Matheus Leoni a Kisvárda tagjaként játszhatott a nemzetközi porondon. Nem izgulunk, inkább a természetes drukk van bennünk. Sokkal inkább mindenki várja a meccset, szeretnénk már ott lenni a pályán, és szembenézni a Rigával – nyilatkozta Vágó Levente.   

A szegedi származású csapatkapitány felkészülése rosszul indult, de már készen áll a bevetésre.

– A nyári munka első napján megsérültem, majd két és fél hétig külön edzettem, csak utána csatlakoztam a csapathoz. Onnantól nagyon keményen kellett dolgoznom ahhoz, hogy rövid idő alatt utolérjem magam, és be tudjak kapcsolódni a közös edzésekbe, hogy aztán az első tétmérkőzésen már teljes értékű labdarúgóként álljak a stáb rendelkezésére. Közben Lóczi István személyében olyan szakember érkezett Kecskemétre, aki jól ismeri a klub több tagját, így például Tóth Ákos sportigazgatót vagy Szabó István vezetőedzőt, illetve a játékosok között is van olyan, akikkel dolgozott már együtt, míg a fia révén beleláthatott az egyesület felépítésébe, szellemiségébe. Szerintem a lehető legjobb embert találták meg, akinek nem lesz új a közeg – mondta végül Vágó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában