Férfi vízilabda

2023.08.19. 16:40

24 gólt dobott a Szeged, nem jutott tovább a Magyar Kupában

A harmadik helyen fejezte be szereplését a BENU Magyar Kupában a Zue.hu Szegedi VE férfi vízilabdacsapata. A pénteki két vereség után sikerült szépen búcsúzni, a javarészt utánpótlás játékosokkal felálló KSI-t 24–10-re sikerült legyőzniük Leinweber Olivéréknek.

Becsei Dávid

Kürti Dominik két gólt lőtt a KSI ellen.

Fotó: Karnok Csaba– archív

A BVSC-től és az Egertől elszenvedett vereséget követően ma a KSI ellen javíthatott a Szegedi VE. Sikerült is a javítás, a nyaki gerincsérv miatt műtéten átesett Sánta Dánielt nélkülöző szegediek az első perctől uralták a játékot a fővárosi fiatalokkal szemben. Potyogtak a gólok, hamar eldőlt, hogy nem kell pont nélkül hazautazniuk Kiss Csabáéknak az egri hétvégéről. 

Ezzel a szegedi kupaszereplés véget ért erre a szezonra, a következő tétmeccset szeptember 13-án a Szolnok ellen játsszák a Tiszavirág Sportuszodában az OB I. nyitó fordulójában. 

Kiss Csaba: – A kupahétvége előtt úgy fogalmaztam a fiúknak az öltözőben, hogy azért lenne igazán jó továbbjutni Egerben, hogy újabb két mérkőzést játszhassunk. Ez nagyon jó gyakorlás lehetett volna számunkra. Nem sikerült a továbbjutás, de nem vagyok elégedetlen, mert ahogy telt az idő, úgy javult a teljesítményünk, ami az eredményeken is meglátszik. Egyelőre még a saját játékunkra koncentráltunk, hogy abban minél nagyobb fejlődést érjünk el. 

Zue.hu Szegedi VE–KSI 24–10 (4–2, 7–3, 7–2, 6–3) 
Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, B csoport, 3. forduló. Eger. Bárány uszoda. Vezette: Berki, Kevi. 
Zue.hu Szegedi VE: Gyovai – Pörge 2, Tóth Gy. 4, Bóbis 2, Klár 2, Leinweber O. 5, Sziládi 1. Csere: Meleg, Nagy M. 4, Horváth Zs. 1, Kürti 2, Horváth V., Báthory 1. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
KSI: Fejes – Szőke 1, Mihov, Balogh 1, Pető, Bede 1, Iriczfalvi 3. Csere: Kiss G. (kapus), Niklász, Cseh 1, Benedek M., Kósi, Irmes 2, Petrák 1. Vezetőedző: Horváth János. 
Gól – emberelőnyből: 8/7, ill. 10/3. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1. 
Kiállítva cserével: Horváth V., ill. Niklász.

A B csoport végeredménye: 1. BVSC 9, 2. Eger 6, 3. Zue.hu Szegedi VE 3, 4. KSI 0 ponttal. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában