Sostaric az utolsó másodpercben egyenlített

2023.08.26. 18:29

A Pick Szeged nem tudott győztes bajnoki főpróbát tartani Balatonfüreden

Nem sikerült győztes főpróbát tartania az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a bajnokság kezdete előtt, ugyanis a szombat délutáni forróságban Balatonfüreden játszott 27–27-es döntetlent. Szeptember elsején, pénteken már tétmérkőzés következik, 17 órától a HE-DO B. Braun Gyöngyössel találkoznak a Pick Arénában Bodó Richárdék az NB I. első fordulójában.

Becsei Dávid

Döntetlen Mario Sostaricnak köszönhetően, a szlovén jobbszélső az utolsó másodpercben egyenlített Balatonfüreden.

Fotó: Karnok Csaba

Csütörtökön este még a szerb Partizan ellen gyakorolt és nyert 38–29-re a Pick Arénában a Pick Szeged. Szombaton kora délelőtt már Balatonfüredre indult el a szegedi együttes, hogy délután lejátssza főpróbáját a bajnoki rajt előtt Balatonfüreden. Jó hírként szolgált, hogy a szerb ezüstérmes elleni edzőmeccset kisebb betegség miatt kihagyó Matej Gaber meggyógyult, de a szakmai stáb úgy döntött, felmentést kap a füredi túra alól és itthon maradhatott. 

Jól kezdte a Pick a balatonfüredi mérkőzését, amelynek első találatát Borut Mackovsek jegyezte. Mikler Roland is hamar bemutatta első védését, hétméterest is hárított. Ezt követően több átlövésgólnak köszönhetően tíz perc játék után 6–3-ra vezetett a Szeged.

Még a 16. percben 9–6-nál is a vendégek jártak előrébb, azonban a hajrára elfogyott a Tisza-partiak előnye és 12–12-nél utolérte a Füred a Picket, a szünetre 17–17-tel mentek a csapatok. 

A Balaton-partiak a második félidő elején rövid időre átvették a vezetést, majd a 42. percben már 22–18-as előnyben ismét a Pick kézilabdázhatott. A 50. minutumban viszont már 23–22 állt az eredményjelzőn, a hosszú szegedi gólcsendet Bombac törte meg. 25–25 után a hazaiak vezettek csak, Mario Sostaric az utolsó másodpercben egyenlített, 27–27. 

Az első idei bajnoki, a pénteki Gyöngyös elleni hazai találkozó előtt még szerdán fontos rendezvény vár az OTP Bank-Pick Szegedre. 19 órától a Hági udvar és étteremben tartanak mezbemutató közönségtalálkozót, amelyen lerántják a leplet a 2023–2024-es szezon első számú mezéről. Az eseményen részt vesz Kárpáti Krisztián vezetőedző, valamint a játékosok közül Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szilágyi Benjámin, akikkel az eseményt követően a szurkolók beszélgethetnek, fényképet készíthetnek és dedikáltathatják ereklyéiket. 

Balatonfüredi KSE–OTP Bank-Pick Szeged 27–27 (14–14) 
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Balatonfüred, 200 néző. Vezette: Fekete, Hajdu. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Szilágyi 1, Stepancic 3, Bombac 5, Bánhidi 2, Mackovsek 3, Jelinic 1. Csere: Imsgard, Nagy M. (kapusok), Martins 2, Frimmel 4/1, Garciandía 1, Dzialakiewicz, Kalaras 1, Szita 1, Sostaric 2/1, Molina, Bodó 1.Vezetőedző: Kárpáti Krisztián. 
Hétméteres: 2/0, ill. 3/2. 
Kiállítás: 6, ill. 4 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában