Helyi sport

2023.08.16. 21:15

Bíró gólja egy pontot ért a Gyirmót ellen - FOTÓK

A labdarúgó NB II. 4. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Gyirmót együttesét fogadta a Szent Gellért Fórumban, és az első félidő vendégvezetése után egy pontot szerzett.

Vajgely Pál

Borvető Áronék küzdöttek, de ez most egy pontra volt elég.

Fotó: Gémes Sándor

Labdarúgás, SzegedHideg zuhany a szakadó esőben: a 4. percben az első gyirmóti szöglet után máris vezettek a vendégek, hiszen Hudák Dávid bántóan egyedül érkezett a beadásra, 0–1.Ezzel a meccs képe semmiképpen sem változhatott meg, hiszen amúgy is az eddig veretlen Szeged fölényét lehetett várni, ám így még sürgősebb lett a hazaiaknak a gólszerzés. 

Ennek szellemében mentek is előre becsülettel Gajdos Zsolték, ám az első félidőben csak egyszer okoztak gondot Hársfalvinak: a 17. percben Magyar Zsolt jobbról befelé cselezve ballal lőtt a jobb felső sarok felé, a vendégek kapusa pedig hatalmas bravúrt bemutatva tolta ki a labdát szögletre. 
Mind a hazai jobb, mind a bal oldal igen aktív volt a támadásépítésben, de a gyirmóti védelem rendkívül jól zárt, vagy az utolsó passz volt pontatlan. 

A második félidőben közel félórányi játék után érett góllá a szünet után mutatkozó szegedi fölény. A csereként jól beszálló Óvári nyert párharcot, majd Prosser adott egy remek labdát ballal, az ötösön pedig érkezett az ekkorra csatárként feltolt Bíró, aki közelről kiegyenlített. Lendületben maradt a Szeged, amely több szögletet is elvégezhetett, az egyik korner után Nyári nagy erejű lövését kellett kitolnia a léc alól Hársfalvinak, majd nem sokkal később Hudák fejelt a kapu mellé a túloldalon – hosszú idő után egy gyirmóti lehetőségként. 

Ment előre a Szeged a második gólért, azonban ezen az estén ez nem sikerült – a korán bekapott gól után egy élcsapat ellenében azonban a döntetlen sem mondható rossz eredménynek. Folytatás szombaton, az újonc BVSC vendégeként. 

 

Alekszandar Sztevanovics: Egyértelműen a három pont volt a célunk ma, de ez a korai góllal nagyon nehézzé vált. Nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen játszani, mint a Gyirmót, mert nagyon veszélyesen kontráznak. A második félidőben irányítottuk a mérkőzést, nagyszerűen védett az ellenfél kapusa, azt gondolom, a teljesítménye miatt nem sikerült megszereznünk a három pontot. A futball ilyen, egyszer ad és egyszer elvesz, de bízom benne, hogyha folytatjuk a megkezdett munkát, akkor eredménnyel is párosul, és megszerezzük az első vagy a második helyet a tabellán. Szeretjük az ilyen kihívásokat, amikor háromnaponta kell meccseket játszani.

Csizmadia Csaba: –  Ez az első mérkőzés idén, amelyen nem birtokoltuk többet a labdát. A szünet után nagyon ránk jött a Szeged. Álomszerűen indult a meccs, majd nagyon ránk jött a Szeged. Tudtuk, hogy egy erős ellenfélhez érkeztünk, akinek komoly céljai vannak. Bíztam benne, hogy ki tudjuk húzni egy-nullával, és meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Ha nem lettek volna az előző két meccsen elhullajtott pontok, azt mondanám, elégedett vagyok az eredménnyel, így viszont nem. Igazságos a döntetlen, viszont sajnos ma a cseréink nem tudtak hozzátenni a mérkőzéshez.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 1–1 (0–1)
Labdarúgó NB II., 4. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 1231 néző. Vezette: Farkas Tibor (Szalai Dániel, Sinkovicz Dániel)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Gera – Nyári, Bíró B. (Daru, 90+1.) – Prosser, Gajdos (Óvári, 62.), Magyar Zs. (Radics, 76.) – Borvető (Palincsár, 62.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gyirmót: Hársfalvi – Polgár K., Hudák D., Csörgő, Jova – Kovács M., Szőke G. – Soltész D., Madarász M. (Kovács D., 57.), Takács R. (Medgyes, 57.) –  Adamcsek (Pető, 66.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerzők: Bíró (72.), ill. Hudák D. (4.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában