Esti edzésen jártunk a Pick Szegednél

2023.08.18. 06:30

Bodó Richárd: tetszik, ahogy felépítették a felkészülésünket – GALÉRIA

A roglai magaslati edzőtábor után sem vettek vissza a tempóból az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál. A szezont megelőző legfontosabb napokat éli a keret, amikor az erőnlét megalapozásán és a játékosok összecsiszolódásán van a hangsúly. A franciaországi torna előtt a szerda esti edzésen még a Pick Arénában lestük meg a csapatot.

Becsei Dávid

Bízik benne Bodó Richárd (a labdával), hogy a jó hangulatú, kemény edzések eredménye a tétmérkőzéseken is megmutatkozik majd.

Fotó: Karnok Csaba

Tizenegy napot töltöttek a szegedi kézilabdázók Szlovéniában, ahol az edzőtábort egy Gorenje Velenje elleni gyakorlás zárta le. 

– Nem lebecsülve a szlovéneket, érződött, hogy más szintet képviselnek, mint mi. A franciaországi torna két meccse sokkal inkább mutathat rá, hogy hol tartunk és milyen hibákat kell kijavítani. Ahogy néztem a naptárunkat, erős napok elé nézünk a következő héten is, de szükségünk van ezekre a kemény tréningekre, mert hamarosan futószalagon jönnek majd a fontos tétmérkőzések – tekintett már picit a jövőbe Bodó Richárd, a szegediek válogatott balátlövője. 

Az EuroTournoi-on szombaton 19.15-től azzal a Chambéryvel játszik a Pick, amely a legutóbbi francia bajnokságot a negyedik helyen zárta, így az Európa-liga csoportkörében szerepelhet az ősszel. A másik elődöntőben a szintén francia Nantes a norvég Elverummal találkozik. A két győztes a döntőben lesz érdekelt vasárnap 17 órától, míg a bronzmeccset 15 órától rendezik Sélestatban. 

Térjünk még vissza a Pick Arénába, ahol napi két edzéssel készülnek Bodóék a szeptember elsejei szezonkezdetre. Úgy fogalmazott, erős kondiedzéseik vannak és sokkal több, mint tavaly, így egyelőre „még le vannak nyomva a rugóik”, de a védekezésük már jól működik, támadásban pedig tréningről tréningre olajozottabban működik a szegedi gépezet.

– Tetszik, ahogy felépítette a szakmai stáb a felkészülésünket. Természetesen néhány szokásban még csiszolódnia kell egymáshoz a játékosoknak és az edzőknek, de a kommunikáció és a hangulat jó, remélem ez a mérkőzéseken is megmutatkozik – folytatta. 

Bodó a legnagyobb küzdelmet az edzésen Gleb Kalarassal folytatta. A Bajnokok Ligája-győztes orosz beálló igazi védekező specialista, már most jól látszik, vele még magasabb színvonalon védekezhet majd a Szeged. Az új fiúk közül Emil Kheri Imsgard edzésmunkája is kitűnik, a norvég kapus hatalmas tempóban és precizitással végzi el a Nenad Damjanovics kapusedző által kiszabott feladatokat. 

A francia tornáról élőképes közvetítés nem lesz, de jövő csütörtökön 17 órától a Partizan elleni edzőmeccset a Pick Arénában bárki megtekintheti. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában