Férfi kézilabda

2023.08.10. 19:37

Lejátszotta a Pick Szeged az első edzőmeccsét a nyáron

Tíz év után először nem Juan Carlos Pastor volt a vezetőedzője az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. Immár Kárpáti Krisztiánnal a kispadon a roglai edzőtábort a szlovén Gorenje Velenje ellen zárták le a kékek, akik 21–9-es első félidő után 34–27-re nyertek.

Becsei Dávid

Felkészülési mérkőzéssel zárták le a szegediek a roglai magaslati edzőtábort.

Forrás: az OTP Bank-Pick Szeged Facebook-oldala

Lázas betegség miatt Bánhidi Bence és Szymon Dzialakiewicz is kihagyta a felkészülési időszak első edzőmeccsét, akárcsak Carlos Molina, aki még egy tavasszal összeszedett kézsérülés miatt nem játszott, de bemelegített a társakkal. 

Szlovén találatot jegyezhettünk fel először a mérkőzésen, a szegedi premiergólt Luka Stepancic jegyezte egy távoli átlövésből. A hatodik minutumban még 3–3 állt az eredményjelzőn, 5–3-nál vezetett egynél nagyobb különbséggel először a Pick. A 13. percben 8–6-nál járt a Szeged, majd a 17.-ben 9–6-nál kért időt Kárpáti Krisztián. Ekkor a Bombac, Mackovsek, Frimmel triót a Martins, Bodó, Jelinic hármas váltotta, de a remekelő Miklert helyett is érkezett Imsgard a kapuba. 

A második negyedórában meggyűlt a baja a szegedi védelemmel a Velenjének, a Kalaras, Gaber, majd a Kalaras, Mackovsek irányította falat hosszú percekig nem tudták feltörni. Huszonöt perc játékot követően már 16–8 volt az állás, a szünetre pedig Garciandía triplájának is köszönhetően 21–9-es eredménnyel mehettek a csapatok. 

A második játékrészre előkerültek a hibák. A tíznapos edzőtábor minden fáradtsága megmutatkozott, egyre több hibát vétettek támadásban és védekezésben is a szegedi kézilabdázók. A legnagyobb, tizenhárom gólos különbséget megfelezte a Velenje. Bombacon kívül minden szegedi mezőnyjátékos betalált legalább egyszer, a kapusok közül pedig Mikler nagyjából húsz, Nagy tizenöt, Imsgard pedig huszonöt percet töltött a pályán. 

A mérkőzést követően a csapat buszra szállt és hazautazott Szegedre, hétfőn már a Pick Arénéban folytatják a munkát. Jövő szombaton 19.15-től Franciaországban a Chambéry ellen pedig újabb edzőmeccs következik az EuroTournoi-on.

OTP Bank-Pick Szeged–Gorenje Velenje 34–27 (21–9) 
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Rogla, 100 néző. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 2, Stepancic 3, Gaber 2, Mackovsek 3, Frimmel 5/1, Bombac. Csere: Imsgard, Nagy M. (kapusok), Szilágyi 4, Kalaras 3, Garciandía 4, Martins 3, Bodó 1, Jelinic 2, Szita 2. Vezetőedző: Kárpáti Kriszitán. 
Gorenje Velenje: Taletovic – Haseljic, M. Mlivic 3, Sokolic 3/2, Drobez 4, Jovicic 4, Sisko 3. Csere: Skok (kapus), T. Mlivic 4, Pajt 1, Predovics, Pipp 1, Verdinek 4. Vezetőedző: Zoran Jovicic. 
Hétméteres: 2/1, ill. 3/2. 
Kiállítás: 4, ill. 4 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában