A szegedi női labdarúgócsapat Felcsúton kikapott

2023.08.27. 11:48

Büntető döntött

A női labdarúgó Simple liga NB I. 2. fordulójában ismét pont nélkül maradt a KÉSZ-St. Mihály-Szeged, amely ezúttal egy 11-esből kapott góllal szenvedett vereséget a Puskás Akadémia otthonában.

Mádi József

A fehér mezes szegediek

Fotó: Puskás Akadémia

Ami az előző idényben sikerült, most nem. Azaz a KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttese az elmúlt bajnokságban veretlen maradt a Puskás Akadémia ellen, ezúttal azonban egy gólos vereséget szenvedett idegenben.

A felcsúti mérkőzés egyetlen találata a második félidő elején, a 49. percben esett, amikor 11-eshez jutott a hazai csapat, miután Sinka Napsugár ellen látott szabálytalanságot a bíró, és a büntetőt Palakovics Laura értékesítette. A Tisza-partiak nem értettek egyet ezzel az ítélettel...

Az első helyzet még a vendégek nevéhez fűződött, amikor a 9. percben Ivana Trbojevic elrobogott el a jobbszélen, az alapvonalhoz közeledve középre passzolt, Milana Knezevic érkezett, de közelről fölé durrantott. Utóbbinak volt egy életerős lövése is a szünet előtt, majd a nagy forróságban jött a mindent eldöntő gól. 

A 73. percben Minea Grönberg emelt a kapufára, és a Szeged hiába játszott lelkesen és hagyott ki megint egy ziccert, ezúttal sem szerzett pontot és gólt sem.

Koncz Zsolt:Nagyot küzdöttek a lányok a rekkenő hőségben, mind a két csapat kitett magáért. Jó iramú mérkőzés volt, az első félidőben a ziccer lehetőségeket tekintve mi álltunk közelebb a győzelemhez. A fordulás utáni véleményes tizenegyessel új helyzet teremtődött számunkra, próbáltuk minden erőnket támadásra fordítani, ebből kifolyólag volt alkalma a Puskásnak is több lehetőséget teremteni.

Puskás Akadémia–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 1–0 (0–0)

Simple liga női labdarúgó NB I., 2. forduló. Felcsút, 250 néző. Vezette: Kovács Fanni (Trapp Enikő, Tóth Csenge).

Puskás Akadémia: Dannback – Zán-Fábián (Tóth Zs., a szünetben), Palakovics (Németh V., 84.), Harmat, Pécsi (Tuza, a szünetben), Szemán-Tóth, Tamók (Grönberg, 69.), Szarvas, Kovács A., Sinka, Helmeczi (Bokor, 63.). Vezetőedző: Halászi Kinga.

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Krstovic – Koszo, Farkas (Nagy L., 70.), Papp, Knezevic, Malesevics, Balázs B., Ónodi, Jovanovic (Suták, 76.), Trbojevics, Németh. Vezetőedző: Koncz Zsolt.

Gólszerző: Palakovics (49.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában