Helyi sport

2023.08.02. 20:08

Egy gól döntött a vármegyei NB III.-as derbin - GALÉRIA

Küzdelmes mérkőzést hozott a két Csongrád-Csanád vármegyei NB III.-as csapat mérkőzése, amelyet egy fejessel végül a Hódmezővásárhelyi FC nyert meg.

Vajgely Pál

A kék-sárga mezes HFC nyerte a rangadót.

Fotó: Gémes Sándor

A hétköznap délutáni időpont ellenére is szép számú közönség látogatott ki a vármegyei rangadóra. A találkozót a HFC kezdte jobban, majd a szegediek is felvették a meccs ritmusát: mi több, előttük adódtak a veszélyesebb lehetőségek. Mezőnyben ugyan domináltak a hazaiak, de úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első félidő. A játékrész utolsó percében azonban a sokadik beadás már megtalálta Tóth Dánielt, a vásárhelyiek kapitánya pedig jó ütemben emelkedett, és fejelte vissza a labdát a bal sarokba, 1–0.

A szünet után ugyan akadtak helyzetei a szegedi fiataloknak, de Deczki magabiztos volt a kapuban – Fábiánkovits lehetőségénél nagyot védett a vásárhelyi kapus. Végül az első félidei gól döntött, ezzel a HFC szerezte meg az első pontjait, a Szeged-Csanád GA II. pedig második meccsén is egygólos vereséget szenvedett.

Szűcs Róbert: – Igyekeztünk minél hamarabb gólt szerezni, hogy könnyedebben játszunk, de az ellenfél jól megszervezte a védekezését. Csak a három pont megszerzése volt a mai célunk, és ugyan akadtak helyzetei az ellenfelünknek is, de egy góllal jobbak voltunk a mai napon. Egy jó, fiatal csapatot győztünk le egy olyan meccsen, ahol a küzdelem dominált.

Andorka Péter: – Ismét az első félidő utolsó percében kaptuk a gólt, ami koncentrációs hiba, és rendkívül bosszantó. A Vasas II. elleni meccshez képest még több helyzetünk volt. A játékkal összességében nem vagyok elégedetlen, az eredménnyel természetesen igen. Gólokat kell rúgnunk a folytatásban.

 

HFC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 1–0 (1-0)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 2. forduló. Hódmezővásárhely, 600 néző. Vezette: Práth Dávid (Gordos, Bencze).
HFC: Deczki – Gréczi (Dobronoky, 73.), Czékus (Borbás, 83.), Juhász, Hunya, Tóth D., Orosz, Zana, Zámbori (Guth, 65.), Sipos (Vladul, 65.), Hegedűs (Rabecz, a szünetben). Megbízott edző: Szűcs Róbert.
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Benyó, Lestyán, Maronyai (Lippai, 73.), Csorba (Dudás, 81.), Fábiánkovits, Nagy S. (Szabad, a szünetben), Kapic, Bakó, Kovács G., Gyuga. Edző: Andorka Péter.
Gólszerző: Tóth D. (45.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában