Törökországban Eb-n szerepelnek a Halker-KirályTeam kick-box versenyzői

2023.08.28. 15:23

Hatan utaznak a klubból

Hat szegedi kick-boxos utazik a korosztályos Európa-bajnokságra, amelynek a török nagyváros, Isztambul ad otthont a héten.

Bárdos Inez már szerepelt Isztambulban egy világkupán, akkor ezüstérmet szerzett.

Fotó: Halker KirályTeam

A gyerek, kadett és junior korcsoportok képviselői a sportág összes szabályrendszerében egymásnak feszülnek majd a kontinensviadalon, hogy eldöntsék 2023-ban kik ülhetnek fel Európa trónjára. A szegedi csapat idén hat versenyzőt tudott delegálni a magyar válogatottba, akik egy kivétellel a pointfighting szabályrendszerben húznak majd kesztyűt és lábvédőt, hogy a földrész legjobbjai ellen bizonyíthassanak.

Közülük négyen már hét éve minden esztendőben ott vannak a magyar utánpótlás válogatottkeret tagjaként az aktuális világversenyen (Bárdos Inez, Haider Katrin, Nagy Bálint, Solymosi Bence), egyikük a  tavalyi év után idén zsinórban másodjára szerzett jogot az indulásra (Roszik Szabolcs) és egy versenyző kisebb meglepetésre a light-contact szabályrendszerben kvalifikált az Eb-re, ő válogatott újonc (Kapuvári Pál).

A 2028-as olimpiára pályázó sportág utánpótlás Eb-jén 38 ország több mint 1600 versenyzője lép tatamira és száll ringbe, és 141 fővel a magyaroké a legnagyobb létszámú válogatott, amely Törökországba utazott. A kontinensviadalon a sportág mind a hét szakágában – pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1 – avatnak bajnokokat, és egy nemzet kategóriánként két versenyzőt állíthat ki.

Ők hatan tehát, akik indulnak Isztambulban a Halker KirályTeam szegedi szakosztályából: Bárdos Inez (pointfighting, junior nők, –50 kg), Haider Katrin (pointfighting, junior nők, +70 kg), Kapuvári Pál (light-contact, kadett II., –52 kg), Roszik Szabolcs (pointfighting, kadett II., –63 kg), Nagy Bálint (pointfighting, junior férfiak, +94 kg), Solymosi Bence (pointfighting, junior férfiak, –69 kg). Edzőjük: Gyuris Gábor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában