Holnap már kupameccset játszanak

2023.08.17. 19:10

Izgalmas szezon vár az öt vízilabdázót igazoló Metalcom Szentesre

Izgalmas szezon vár a Metalcom Szentesre szakmai igazgatója, Kis Gábor szerint. Az OB I.-es férfi vízilabdacsapatból nyolcan távoztak, öten érkeztek, valamint három tehetséges ifjúsági korú játékos is csatlakozik az utánpótlásból a felnőttek keretéhez.

Becsei Dávid

A Metalcom Szentes új játékosai: Csorba Tamás (balról jobbra), Asanin Dmitro, Magyar Márton, Vékony Ákos és Szatmári Kristóf. Pénteken 17 órától a Pécs elleni hazai kupameccsen debütálhatnak a Kurca-partiak sapkájában.

Fotó: Vidovics Ferenc

Kicserélődik a játékoskeret, amellyel a célkitűzés az elmúlt két idény osztályozós bennmaradása után a tízedik hely elérése lesz a férfi vízilabda OB I.-ben. A Metalcom Szentesbe igazolt a nyáron Vékony Ákos Szegedről, Magyar Márton Egerből, Szatmári Kristóf Kaposvárról, Asanin Dmitro az Invictusból, Csorba Tamás pedig Pécsről. Utóbbira így igazán pikáns bemutatkozás vár, ugyanis ma 17 órától Szentes–Pécs mérkőzést rendeznek előbbi otthonában a BENU Magyar Kupa kvalifikáció C jelű csoportjában. Ezt követően szombaton 10 órától a Vasast, 16 órától pedig a Szolnokot látja vendégül a Metalcom. 

Távozott mindkét légiós – Uros Vasics és Ivan Gusarov –, valamint Kardos Gergely, Hegedűs Bence, Fülöp Bence és Tapasztó Szilviusz, míg visszavonult Chilkó Márton és Mátyók Norbert.

– Izgalmas szezon vár ránk, mert sok minden megváltozott a klub életében. Olyan értéket szeretnénk teremteni, és olyan szakmai munkát végezni Szentesen, aminek köszönhetően az ide érkező játékosok a medencében és a parton is jobb emberré válnak. Elég nagy változáson megy keresztül a felnőtt férficsapatunk, amely azt szeretnénk, ha nevelőegyesületként működne. Bár célt nem szoktunk meghatározni felnőtteknél, ilyen mértékű változásokat követően viszont azt a reális célt tűztük ki, hogy végezzünk a tizedik helyen – beszélt a szezon nyitánya előtt a klubot érintő változásokról lapunknak Kis Gábor, a Szentesi Vízilabda Klub szakmai igazgatója. 

Másfél hónapja kezdték el a közös felkészülést, amelynek fokmérője lesz a pénteki, illetve szombati összesen három kupamérkőzés hazai környezetben.

– Több feladatunk is volt a nyári felkészülés során. Erőnlétet fejleszteni, összerakni a taktikát és a játékosoknak megismerni egymást a vízben és a parton. Fiatalodott a keretünk, jó szellemiségű vízilabdázókat sikerült igazolni. Az edzőmeccseken mutatott játékunk biztató a jövőre nézve. Ami a kupahétvégét illeti, hazai közönség előtt egy nagymúltú medencében vízilabdázhatunk a Pécs, a Vasas és a Szolnok ellen, ezeket a találkozókat pedig már videózni is tudjuk majd, ami segít a továbbfejlődésben – magyarázta Komlósi Péter a Metalcom Szentes vezetőedzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában