A kihagyott helyzetek és a kapufa ellenére is értékes a Szeged ajkai pontszerzése

2023.08.14. 10:19

Másodszor nem kaptak gólt

A hibátlan mérlege ugyan a múlté, de még mindig veretlen a labdarúgó NB II. 2023–24-es idényében a Szeged-Csanád GA csapata, amely egy kötelező, majd egy bravúros siker után játszott döntetlent Ajkán.

Mádi József

A szegedi csapatkapitány és kapus, Molnár-Farkas Tamás már másodszor nem kapott gólt az új idényben.

Fotó: Gémes Sándor

Mindössze hat mezőnyjátékos ült le Ajkán a szegedi kispadra, azaz rendesen behatárolódott Alekszandar Sztevanovics merítése lehetősége. Haris Attila és Kővári Róbert még a rehabilitációját végzi, Papp Áron a meccset megelőző utolsó edzésen sérült meg, Lestyán Lionel és Beronja Zoran pedig az NB III.-as tartalékcsapatban kapott szerepet. Azért az alapcsapat rendelkezésre állt, amelyből ezúttal Könczey Márk került ki, Gera Norbert pedig a kezdőben kapott szerepet.

A csapat összességében stabil produkciót nyújtott, ez főleg a védekezésre igaz, mert az első játékrészt megnyomó Ajka egy-két, a kapu előtt ide-oda pattogó lehetőségen kívül csak a 3. percben volt helyzete Babos Leventének, illetve a 89. percben tesztelte Molnár-Farkas Tamás éberségét a hazai alakulat. A másik oldalon viszont már a 2. percben gólhelyzetbe került Gajdos Zsolt, Horváth Dániel bravúrral védett, aztán ajtó-ablak helyzetben Óvári Zsolt hagyta ki a meccs ziccerét, végül Prosser Dánielnek volt egy éles lövése a rövidre, a második félidőben pedig remek cselek után találta el a keresztlécet. Ezek alapján a Szeged állt közelebb a győzelemhez a totális futballt játszani akaró és próbáló Ajka ellen, ám az egy pontnak is lehet örülni. Főleg mert így megmaradt a veretlenség, illetve a három bajnokiból immár másodszor sikerült Molnár-Farkasnak kapott gól nélkül lehozni a találkozót – a Szeged az előző idényben ezt 38 mérkőzésen 14-szer vitte véghez. 

Az előző bajnokság alapján a három forduló alatt sikerült legyőzni egy alapból verhetőnek gondolt ellenfelet (Kazincbarcika, 1–0), az NB I.-ből kiesett Vasast (4–3), illetve a bronzérmes Ajka otthonában egy pontot szerzet a Szeged-Csanád GA – jó kezdés. Hamar jön a folytatás: szerdán 19 órától a Szent Gellért Fórumban a tavalyi hatodik Gyirmót lesz a vendég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában