Labdarúgás, NB III.

2023.08.13. 20:15

Mentő vitte el a HFC futballistáját a győztes meccs elején

Visszatért a győztes útra a Hódmezővásárhelyi FC. A kupabúcsú után a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának harmadik fordulójában Sipos és Vladul góljával 2–0-ra nyertek Antal Krisztián tanítványai Körösladányban.

Becsei Dávid

Három forduló után hat ponttal áll a tabellán a Hódmezővásárhelyi FC.

Fotó: Gémes Sándor

Borzalmasan indult a HFC körösladányi mérkőzése, ugyanis öt perc elteltével Orosz Márk terült el a földön, miután kiugrott a térde. Csúnya sérülést szenvedett, mentő vitte el a pályáról. Ebből a sokkból kellett felocsúdniuk a vásárhelyieknek, akik a 18. percben alakították ki az első gólhelyzetüket. A Vladul, Sipos, Gréczi trió összjátéka végül egy faultgyanús szituációban végződött, tizenegyes viszont nem született. 

A 25. minutumban szerezték meg a vezetést a vendégek, miután Tóth Dániel beadását Sipos Gábor fejelte be a hosszúba védője mellől, 0–1. Ezután gyorsan megduplázódhatott volna az előny, de Gréczit ismét határozottan, de szabályosan állították meg a hazai kapu előterében. 

Még a szünet előtt megszületett a második vásárhelyi gól egy labdajáratást követően. Zana adott mélységben hosszú labdát Hegedűsnek, aki kiugrott védője mellől, de a kapufát lőtte telibe. A kipattanó labda már utat talált a hálóba, Vladul rúgta a hosszú felsőbe, 0–2. 

Nem jutott el igazán nagyobb gólhelyzetig az első játékrészben az a Körösladány, amely a másodikban kevés sikerrel próbált mezőnyfölényt kialakítani. A hazaiak leginkább rögzített szituációkból veszélyeztettek, míg a vendégeknél Gréczit többször is nüanszok választották el a gólszerzéstől. 

A hosszabbítás előtt Rabecz biztosíthatta volna be a győzelmet hatalmas ziccerben, de ahogy Tóth, úgy ő is kihasználatlanul hagyta a góllal kecsegtető lehetőséget. 

Szombaton 17.30-tól a HFC vendége a Vasas II. lesz a negyedik fordulóban. 

Antal Krisztián: – Bíztunk benne és reméltük, hogy sikerül rendezni a sorainkat a vesztes kupameccset követően. Elképesztően fontos három pontot szereztünk meg egy extrán motivált és szervezett csapat otthonában. Ez a siker erőt kell, hogy adjon a folytatásra, Orosz Márknak pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk. 

Körösladány–Hódmezővásárhelyi FC 0–2 (0–2) 
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 3. forduló. Körösladány, 300 néző. Vezette: Sándor Csaba (Benkő, Szilágyi). 
Körösladány: Kertész – Raducu, Wéber, Pusztai (Szántó, 75.), Bakk, Jánovszki (Farkas, 78.), Zelenyánszki, Krajcsó (Czirok, a szünetben), Rajsli (Szabó L., 81.), Sztankó (Csicsely, a szünetben), Talpalló. Edző: Ekker Attila. 
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Juhász J., Hunya, Tóth D., Guth, Orosz (Vladul, 8.), Zana, Czékus, Gréczi (Dobronoky, 82.), Sipos G. (Bónus, 82.), Hegedűs M. (Rabecz, 76.). Edző: Antal Krisztián. 
Gólszerzők: Sipos G. (25.), Vladul (41.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában