Férfi kézilabda

2023.08.09. 17:24

Tudatosan és keményen készül a Pick Szeged a szezonra

Tíz napja magaslati edzőtáborban, a szlovéniai Roglán készül a szeptember elsején rajtoló szezonra az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Csütörtökön 18 órától viszont megszakítják az alapozás monotonitását, ugyanis lejátsszák első nyári felkészülési mérkőzésüket. Az ellenfél a szlovén Gorenje Velenje lesz.

Becsei Dávid

Festői környezetben készül a szezonra az OTP Bank-Pick Szeged Roglán.

Forrás: az OTP Bank-Pick Szeged Facebook-oldala

– Harminc napnak érzem az itt eltöltött időt. Kemény a munka, amiben az elmúlt évekhez képest nagyobb a tudatosság, rengeteg műszerrel figyel bennünket a szakmai stáb, hogy senki se merüljön ki. Az új fiúk is kezdenek beilleszkedni, a hangulatra nincs panasz és már a taktikai elemekből is csipegettek a labdás edzéseken. Mindenki motivált az első gyakorló mérkőzés előtt, szeretnénk egy jó edzőmeccset játszani a Velenjével – nyilatkozta a roglai edzőtáborból Bánhidi Bence, a szegediek csapatkapitánya. A holnapi edzőmeccset a klub YouTube-csatornáján élőben közvetítik.

 

A játékoskeretből mindenki egészséges, de a szakmai stáb úgy döntött, az első edzőmeccsen a spanyol Carlos Molina még biztosa nem lép pályára. Ő még a tavaszi idényben a Motor Zaporizzsjában szenvedett egy kézsérülést, ami már meggyógyult, de nem kockáztatnak vele.

 

Szlovéniában elmúlt hétvégén ítéletidő tombolt, az országot legnagyobb történelme során a legnagyobb természeti katasztrófa, áradások sújtották. A szegediek főhadiszállását a nagyobb vihar elkerülte. A velenjei játékosok is segítettek a kártalanításban, miközben ők már két edzőmeccsen túlvannak. A kuvaiti válogatottat 38–20-ra győzték le, míg a THW Kieltől az ausztriai Grazban 46–35-ös vereséget szenvedtek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában