Helyi sport

2023.09.28. 11:16

A bajnoki döntő után újra az Esztergommal játszottak a Gorillák

Az idei bajnokság második fordulójában ismét összecsapott az előző bajnokság két döntőse.

Delmagyar.hu

A fiatal szegedi csapat jól teljesített Esztergomban.

Fotó: Fit World Gorillák RC

A nagykőrösi Honfoglalók ellen aratott győzelmet követően a címvédő Esztergomi Vitézek otthonában folytatta a bajnokság a Fit World Gorillák férfi rögbicsapata.

A szegediek kezdő 15 játékosa közül tízen is 2001-ben, vagy azt követően születtek, így egy igencsak fiatal csapattal álltak fel a címvédő otthonában.

A játék hasonlított a tavalyi esztergomi mérkőzésre, kiegyenlített, kemény küzdelem jellemezte a meccset, majd az Esztergom kétszer is a célterületre juttatta a labdát, és egy büntetőrúgást is értékesítve 15–0-ra vezettek. A Gorilláknak a félidőre sikerült csökkenteniük a hátrányukat, viszont a hetvenedik percre már húszpontos hátrányban voltak a szegediek.

A meccs végén azonban kihasználta az emberelőnyét a Tisza-parti gárda, amely öt percen belül kétszer is betolongott a célterületre, és a jutalomrúgásokkal hat pontra felzárkózott – a fordítás már nem sikerült, de a vesztes bónuszt be tudta biztosítani a szegedi csapat.

Tudtuk, hogy nem mi vagyunk ezen a meccsen az esélyesek. A tisztes helytállás volt a célunk, valamint hogy megnézzük, a fiatalok közül kikre lehet számítani. A meccs elején bekezdett az Esztergom, így a döntőben alkalmazott taktikánkat próbáltuk alkalmazni. Mindenképpen örülünk annak, hogy sikerült egy bónuszpontot begyűjtenünk – összegzett Szabó Tamás, a Gorillák játékosa.

A tizenhatszoros magyar bajnok otthonába senki nem győzni jön. Ez a meccs akkor kerül majd a megfelelő polcra, amikor az Esztergom az összes meccsét lejátssza, már előre gratulálok azoknak a csapatoknak, akik vesztes bónusszal utaznak innen haza – mondta Debreczeny Dénes, a szegediek trénere.

Esztergomi Vitézek–Fit World Gorillák Rugby Club 32–26 (15–5)

A Gorillák legközelebb október 7-én, 14 órától a Kecskeméti ARC csapatát fogadják. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában