Interjú Danka Benedekkel

2023.09.11. 18:41

Az eredményjelző sosem hazudik a Szegedi VE juniorvilágbajnok kapusa szerint – GALÉRIA

Danka Benedek a magyar vízilabda egyik legnagyobb kapustehetsége. Friss juniorvilágbajnokként ezen a nyáron a Zue.hu Szegedi VE-be igazolt. Szerdán 17 órától a Szolnokot fogadják a Tisza-partiak a Tiszavirág Sportuszodában, ennek apropóján beszélgettünk a huszadik születésnapját kedden ünneplő vízilabdázóval.

Becsei Dávid

Danka Benedek szerint kemény védekezése lesz a szegedi férfi vízilabdacsapatnak.

Fotó: Török János

– Gratulálok a juniorválogatottal megnyert világbajnoki címhez. Hogyan élte meg? 

– Nagyon sokat dolgoztunk a nyáron azért, hogy ezt a szép érmet hazahozhassuk. Én is rengeteg időt áldoztam rá a magánéletemből, hogy minél többet tudjak érte edzeni. Óriási öröm, hogy aranyérmesek lettünk, és nagyon büszke vagyok a csapatomra. Van még bennem bizonyítási vágy a ránk váró szezonban, mivel az Universiadén csak ezüstérmesek lettünk. 

– A juniorválogatottban csapattársa volt a szegedi Lakatos Soma, a bő keretben pedig szerepelt a szintén szegedi Leinweber Olivér és Pörge Zsombor, míg az Universiadén Bóbis Botonddal szerepelt együtt. Mielőtt Szegedre jött, megkérdezte őket, hogy mi várhat önre? 

– Igen, érdeklődtem náluk, hogy milyen a hangulat a csapatban és kivel miként kell kommunikálni. Somával régóta jóban vagyunk, sajnáljuk is, hogy pont elkerüljük egymást, mivel ő a Vasasban folytatja a pályafutását. Sokat játszottunk már együtt az utánpótlás válogatottakban. Olivér és Zsombor fiatalabb nálam, de mindenki jól kijövök a keretből. 

– Milyen tervei vannak a szerdán rajtoló bajnoki idényre? 

– Ami a csapat célkitűzéseit illeti, a legjobb nyolcba kerülést mindenképpen el szeretnénk érni. Az eredményjelző nem hazudik, így ez mérhető lesz, hogy sikerült-e. Nekem pedig a fejlődésem a legfontosabb, e mellett pedig szeretnék meghatározó és jó játékosa lenni a szegedi együttesnek. 

– Kapusként talán az egyik legfontosabb, hogy a védelemmel jó összhang alakuljon ki. Mennyire jött már ez létre? 

– Meglepően gyorsan és jól sikerült a beilleszkedésem, nagyon hamar befogadtak a többiek. A védekezésünk stabil és az első fordulóra kezd összeállni. Sokat gyakorlunk és videózunk, az a célunk, hogy a saját játékunkat a legjobbra fejlesszük. 

– Milyen csapat lehet idén a Zue.hu Szegedi VE? 

– A határozott, kemény védekezés jellemezheti a játékunkat, aminek köszönhetően akár kevés gólos mérkőzéseket is megnyerhetünk majd. Mindennek köszönhetően akár megúszásokból is szerezhetünk gólokat, a hat a hat elleni és emberelőnyös játékunkat viszont még csiszolni kell. Bennünk van a fiatalos lendület is, de szerencsére a tavaszi rájátszásig még bőven lesz időnk fejlődni. 

– Milyen mérkőzésre számítasz a szezon első bajnokiján a Szolnok ellen? 

– Kiváló játékosok alkotják a keretüket, így a legfontosabb arra odafigyelnünk, hogy a saját játékunk rendben legyen. Ettől függetlenül egy ilyen jó csapat legyőzésére a rajtnál van a legnagyobb esély, mert ilyenkor még többet dolgoznak és fáradtabbak lehetnek a játékosok. Erre a meccsre is azzal a mentalitással ugrom medencébe, hogy győzni kell! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában