A magyar U21-es labdarúgó-válogatott a Szent Gellért Fórumban Kazahsztánnal játszott

2023.09.07. 19:36

Győzelemmel indult a sorozat

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott a szegedi Szent Gellért Fórumban Európa-bajnoki selejtezőn fogadta Kazahsztánt, és 2–0-ra legyőzte.

Mádi József

Vancsa Zalán (jobbról) sok magyar támadásban vett részt.

Fotó: Gémes Sándor

A mérkőzés iránt főleg kisgyerekek és családok érdeklődtek, illetve a magyar futballból erős csoport képviselte az NB III.-as Békéscsabát többek között Pásztor Józseffel és Csató Sándor vezetőedzővel, a Kecskemét sportigazgatója, Tóth Ákos, valamint megtekintette a mérkőzést a Ferencváros nemrég leváltott edzője, Máté Csaba is.

Türelem. Ez kellett, hogy jellemezze a magyar együttest, hiszen a kazahok mélyen a kapujuk elé húzódva védték a saját térfelüket, és ebből a zónából csak akkor léptek ki, ha nagy nehezen labdát szereztek. A magyar fölény szembetűnő volt, és a 10. percben meg is született az első hazai gól: Kovács Mátyás kapott remek labdát Németh Andrástól, aki a jobb oldalon kilépve lőtt a bal sarokba, 1–0.

Két percen belül Baráth Péter került a 11-es pontot lövőhelyzetbe, ám a labdát a földre pattintva fölétüzelt. Sérülés miatt korán változtatni kellett, és ennek szereplője sajnos a szegedi származású Horváth Artúr volt, akit a 14. percben térdsérülés miatt váltott Bényei Ágoston.

Hamar jött megint egy Baráth Péter-lövés, amelyet védett a kazah kapus, majd ezután kiegyenlítődött a játék. A 41. percben Denis Mitrofanov került helyzetbe az ötös vonalán, ám belsővel mellépörgette a labdát, válaszként remek magyar támadás után Németh András fejelte a kazah kapus kezébe a labdát tíz méterről.

Baráth lehetőségével indult a második félidő, a Fradi középpályása ígéretes helyzetben mellélőtt a 16-oson belülről. A szünet utáni időszakban több támadást próbáltak építeni a vendégek, ám ez abból állt, hogy a széleket indítgatták hosszú labdákkal. 

A magyar csapat nem igazán került helyzetbe, talán a 80. percben Lisztes Krisztián előtt adódhatott volna lehetőség, de hosszan vette át a labdát a 16-oson belül combbal. 

A magyar csapat a 89. percben növelte előnyét: Lisztes cselezett a 16-oson belül, majd önzetlenül Eördögh András elé gurított, aki a 11-es pontról a kapu közepébe lőtte a labdát, 2–0.

A magyar válogatott öt nap múlva Máltán folytatja az Eb-selejtező sorozatot.

Magyarország–Kazahsztán 2–0 (1–0)

U21-es Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés. Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Vezette: Armine Kourgheli (Yury Khomcsenko, Viktor Getskov – fehéroroszok).

Magyarország: Hegyi K. – Csinger, Iyinbor, Szabó A. – Kovács M., Horváth A. (Bényei, 14.), Baráth (Katona B., 80.), Benczenleitner – Vancsa (Kocsis D., 63.), Németh A. (Lisztes, 63.), Vitális (Eördögh, 80.). Szövetségi kapitány: Gera Zoltán.

Kazahsztán: Anarbekov – Dobay, Shirobokov, Zhumakhanov, Kalmyrza (Kaldybekov, 75.), Kurgin (Tkacsenko, 64.) – Buribayev, Sadybekov (Galym, 86.), Nazymkhanov, Mitrofanov (Abdulla, 75.) – Sviridov (Yessimbekov, 86.). Szövetségi kapitány: Kairat Nurdauletov.

Gólszerzők: Kovács M. (10.), Eördögh (89.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában