Helyi sport

2023.09.30. 14:56

Győzelemmel mutatkozott be itthon a Kosársuli

Megvan az első szezonbeli győzelem a Vásárhelyi Kosársuli számára.

Delmagyar.hu

Az első hazai meccs győzelemmel zárult a Kosársulinak.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

A Győrben elszenvedett vereség után hazai pályán is bemutatkozott a Vásárhelyi Kosársuli, amely a Pénzügyőrt fogadta az NB I./B Zöld csoportjának második fordulójában.

Vakbélműtétje után Kelemen Balázs még nem állt rendelkezésre, valamint bokasérülés miatt Karsai is hiányzott, akárcsak Utasi, viszont Knyur visszatért a vásárhelyi rotációba.

Borbáth triplájával tíz perc után vezetett a Vásárhely (22–19), majd Magda hármasával először volt az előny a vendégeknél, 22–23-nál. A nagyszünetben kétponttal állt jobban a Kosársuli, és mindez folytatódott a harmadik negyedben is, amikor továbbra is fej-fej mellett haladt a két csapat.

Ebből a mederből Borbáth hármasa billentette ki a meccset, amivel 9 pontra meglépett a Kosársuli hét perccel a vége előtt, 63–54. Bő két perc alatt egy 12-0-ás futással végképp eldöntötte a meccset a Vásárhely, a végén így pedig csak saját nevelésű fiatalok voltak a pályán a hazaiaknál, a Kosársuli végül 14 ponttal nyert, és ezzel megszerezte szezonbeli első sikerét.

Vuk Pavlovic: – Az első győzelmet mindig nehéz megszerezni, épp ezért nagyon örülök, egyben gratulálok a csapatnak, hogy ez most megvan nekünk. A Pénzügyőr kemény ellenfél volt ma, három negyeden keresztül egálmeccset játszottunk, sokszor kifogtak rajtunk a védekezésükkel és sokszor nem találtuk a megoldásokat. A dobásaink sem úgy ültek, ahogy szerettük volna, aztán a negyedik negyedben olyan energiával jöttünk ki a pályára, olyan védekezést produkáltunk és annyira egyben volt a csapat, hogy magabiztosan tudtunk nyerni a végén. A munka által, amit napról napra beleteszünk, ilyen negyedeket tudunk produkálni. Nincs megállás, folytatódik tovább az edzés, a gyakorlás, nagyon sokat kell javítanunk a játékunkon, és bízom benne, hogy lassan idegenben is fogjuk kamatoztatni a befektetett energiákat. Gratulálok a Pénzügyőrnek és további sok sikert kívánok!

Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr SE 85-71 (22-19, 18-19, 17-15, 28-18)
Férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoport, 2. forduló. Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: dr. Varga, dr. Danka, Nagy
Kosársuli: Borbáth 21/9, Kass 10/3, Balogh 14/9, Pinnyey 17/6, Bálint 18/6. Csere: Filak 3/3, Béres 2, Knyur, Bősz, Kruzslicz, Bereczki, Megyesi. Vezetőedző: Vuk Pavlovic. 
Pénzügyőr: Tóth Z. 19/3, Nyikos 4, Tóth K. 5, Kerkai 16, Barócsi 6. Csere: Magda 10/9, dr. Szekeres 5, Nemes 4, Karakó 2, Horvát, Dely. Vezetőedző: Király Márió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában