Férfi kézilabda

2023.09.01. 19:44

Kárpáti Krisztián kilencgólos győzelemmel kezdett a Pick Szeged kispadján – GALÉRIA

Megszületett Kárpáti Krisztián első felnőtt NB I.-es sikere vezetőedzőként. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 17–12-es első félidő után 37–28-ra legyőzte az új szezon első tétmérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyöst a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a Szeged és a Gyöngyös.

Fotó: Gémes Sándor

Utoljára 2013. május 21-én fordult elő, hogy nem Juan Carlos Pastor vezetőedző ült a Pick Szeged kispadján. Akkor a bajnoki döntő második meccsén Skaliczki László irányította még a Tisza-partiakat. Őt váltotta Pastor, aki tíz év után távozott a nyáron a városból. Az új korszak első trénere, Kárpáti Krisztián Nagy Martint, Carlos Molinát, Szymon Dzialakiewiczet és Bodó Richárdot nem jelölte a meccskeretbe. 

Az új szezon első kezdődobását a szegedi klub 93 éves alapítója, Bérczy Mihály végezte el. A labdát ahhoz a Bánhidi Bencéhez passzolta, aki aztán a meccs első támadását gólra is váltotta. A gólok nem potyogtak, de nem is a gyors támadások jellemezték a szezon debütáló találkozóját. A 9. percben 4–2-nél kértek időt a vendégek, ami inkább a hazaiaknak jött inkább jól. 

Elemében volt a kétéves sérülés-rehabilitációból visszatérő Luka Stepancic, aki nagyjából húsz perc alatt hintett négy átlövésgólt. Érződött a horváton, ég benne a bizonyítási vágy, és nem mellesleg jó viszonyt is ápol a labdával. Sokat cserélt Kárpáti, a több asszisztot kiosztó Bombac is pihent negyedórát, a 28. percben 14–11-nél kért időt a Szeged. A szünetig még sikerült növelni ennek hála a különbséget, 17–12. 

A második játékrész első negyedórájában egyre többet hibáztak a szegediek. A 42. percben még csak 24–20 állt az eredményjelzőn. Ezt követően viszont megérkezett a támogatás a hazai kapuból, Imsgard sorozatban három védéssel hozta meg a szurkolók hangját – a mérkőzésen úgy igazán először. Az utolsó tíz percben hazai oldalon Rea is bemutatkozott, a fiatal irányító hétméterest harcolt ki és értékesített. A vége 37–28, legközelebb jövő pénteken 18.15-től a Ferencváros vendégei lesznek a szegediek. 

Kárpáti Krisztián: – Gratulálok a Gyöngyösnek, jól harcoltak és megnehezítették a dolgunkat. Egy tipikus első tétmeccset játszottunk. Fizikumban léptünk előre, de a befejezéseknél sokat hibáztunk, valamint a vendégek kapusa jól védett. Összességében elégedett vagyok, de szerettem volna, ha hamarabb kialakítjuk ezt a magabiztos különbséget. 

OTP Bank-Pick Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 37–28 (17–12) 
Férfi kézilabda NB I., 1. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1526 néző. Vezette: Hargitai, Markó. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 8/7, STEPANCIC 6, BOMBAC 3, Bánhidi 1, Mackovsek 3, Frimmel 2. Csere: IMSGARD (kapus), Gaber 2, Martins 3, Szita 2, Szilágyi 1, Garciandía 3, Kalaras 1, Jelinic 1, Rea 1/1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián. 
HE-DO B. Braun Gyöngyös: TOMIC – Lakosy 1, Schäffer 1/1, HEGEDÜS 4, Bodor 4, POTISK 4, Varsandán M. 3. Csere: Podoba (kapus), Gráf 2/1, BURA 6, Schmid, Pietruszko 2, Jaros 1, Edwards. Vezetőedző: Bíró Balázs. 
Hétméteres: 10/8, ill. 3/2. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában