Erőltetett menetben vannak

2023.09.22. 18:04

Kiel után Veszprémbe utazik a Pick Szeged

Egy nagyjából tízperces rossz periódustól eltekintve jó teljesítményt nyújtott a Pick Szeged Kielben csütörtökön este. Több remek egyéni megmozdulásra emlékezhetünk, szombaton 18 órától viszont már a Fejér-B.Á.L. Veszprém vendégeként lép pályára a Kárpáti-csapat a férfi kézilabda NB I.-ben.

Becsei Dávid

Gaber (balról) és Kalaras idővel komoly védőfalat húzhat majd a szegedi kapu elé.

Fotó: Karnok Csaba

Mikler Roland, Mario Sostaric, Dean Bombac, Bánhidi Bence, Matej Gaber és Gleb Kalaras. Őket mindenképpen kiemelhettük a 35–32-es szegedi vereség alkalmával is a kieli mérkőzés kapcsán. Ahogyan pozitív, úgy negatív teljesítményből is jutott a németországi túrára, ettől viszont fontosabb, hogy a fentebb említett játékosok milyen egyéni fejlődésen mentek keresztül a meccsen belül. Mikler nagyszerűen kezdett, majd kopott a teljesítménye, de a második játékrész hajrájára visszatért Imsgard helyett és megújulva újabb bravúrokat tudott bemutatni. A hivatalos statisztika szerint tizenkét védéssel zárt. Korábbi, világklasszis önmagát idézte Bánhidi Bence, akit parádés labdákkal talált meg többször is a remekül irányító Bombac. Gaber és Kalaras pedig védekezésben nyújtott jó teljesítményt a harmincöt kapott gól ellenére is.

A péntek az utazásról szól, Kiel-Hamburg-Belgrád-Szeged útirányon át jut haza a Tisza-parti csapat. Kevés pihenés jut a szegedi kézilabdázóknak, hiszen szombaton már a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen lépnek pályára, ráadásul idegenben. A fiatalabb veszprémi klub az előző idényben a 12. helyen végzett a bajnokságban. Idegenben 42–26-ra, itthon pedig 46–30-ra nyert Éles József csapata ellen az OTP Bank-Pick Szeged.

Átalakult a nyáron a veszprémiek kerete, amelyből távozott az egyik legnagyobb tehetség. Éles Benedek a német másodosztályú Mindenben pallérozódik tovább, de Stranigg, Miklós, Podoba, Machác, Tóth Péter, Seregi és Ludmán sem náluk játszik már. Leigazolták Hornyák Bencét, Grünfeldert, Szuharevet, Djukicsot és Nureldent.

Idei három bajnokijukból a legutóbbit nyerték meg a veszprémiek Budakalászon 29–28-ra, Dabason viszont 34–29-res otthon pedig a NEKA-tól 29–25-ös vereséget szenvedtek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában