Imsgard és Sostaric parádézott

2023.09.27. 20:46

Kiütéses győzelemmel vágott vissza a Pick Szeged az Aalborgnak – GALÉRIA

Erődemonstrációval felérő, 34–27-es sikerrel vágott vissza az OTP Bank-Pick Szeged az előző idény súlyos hazai vereségéért a dán Aalborgnak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában. Megérkezett Emil Imsgard kapusteljesítménye is Szegedre, a norvég válogatott kapus szinte végig parádézott.

Becsei Dávid

Sostaric kilenc góllal folytatta parádés idénykezdetét a dán Aalborg elleni kiütéses győzelem alkalmával.

Fotó: Karnok Csaba

Idei egyik gólfelelőse, a svéd Lukas Nilsson nélkül érkezett Szegedre az Aalborg, míg a hazaiaknál, a már szokásosnak mondható Nagy, Molina, Dzialakiewicz trió maradt ki a meccskeretből.

Hosszú szegedi támadással indult a mérkőzés, amelynek végén labdavesztés után a vendégek balszélsője, Barthold zárt góllal lerohanásból, 0–1. Kalarassal az élen nyitott védekezéssel indított a Pick, ami óriási területeket teremtett a dánok beállói előtt, így leginkább Antonsent találták meg a labdák, ő viszont szerencsére hajlamos volt hibázni.

A 11. percben Imsgard védését követően Sostaric rohant végig a pályán, először vezetéshez juttatva a kékeket 8–7-nél. Egészen a 23. minutumig egy gól ott, egy itt volt a forgatókönyv, ekkor viszont Mackovsek duplájával, közte pedig egy Imsgard-bravúrral ellépett kettővel a Kárpáti-csapat. A szlovén átlövő és a norvég kapus remeklésének köszönhetően a 27. percben már 19–14 állt a Pick Aréna eredményjelzőjén, a szünetre pedig 20–16-tal mehettek úgy, hogy Imsgardnak egy időn túli Hansen-szabaddobást is ki kellett ütni. Eksztázis uralta az utolsó perceket a pályán és a lelátón, Hansen két okos találatára is szükségük volt a dánoknak, a nagyobb különbség elkerülésére, mivel sem Landin, sem pedig Norsten nem tudott komolyabb védési hatékonyságot összehozni.

Nem a szegedi vágyak szerint folytatódott a második félidő, a 43. percre 22–21-re zárkózott fel az Aalborg, pedig Imsgard hétméterest is hárított. Jött a reagáló időkérés a szegedi kispadról, amely teljesen más mederbe terelte a folytatást. A 45. minutumban Sostaric 300. BL-góljával 24–21-re vezetett ismét a Szeged, majd az 51. percben már 28–22-nél jártak a csapatok. Imsgard egészen parádés teljesítményt nyújtott, ahogy az egész OTP Bank-Pick Szeged. Összeállt a védekezés és a támadás is, az utolsó öt percbe lépve 33–25 állt a táblán. Az utolsó perceket állva szurkolta végig a négyezer fős publikum, majd a végén egy emberként skandálta mindenki, “szép volt, fiúk!” 

OTP Bank-Pick Szeged–Aalborg Handbold (dán) 34–27 (20–16)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4016 néző. Vezette: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok).
OTP Bank-Pick Szeged: IMSGARD – SOSTARIC  9, Stepancic 2, Bombac 2, BÁNHIDI 3, Bodó 3, Frimmel 2/1. Csere: Mikler (kapus), KALARAS, Gaber 2, MACKOVSEK 4, Garciandía 4, Martins 1, Szilágyi 1, Jelinic 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Aalborg Handbold: N. Landin – Björnsen 1, Hangaard 3, ANTONSEN 5, Möllgaard, Vlah 4, Barthold 2. Csere: Norsten (kapus), M. Hansen 6/3, HALD 5, M. Larsen 1, P. Wiesmach, Juul, Thurin. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 2/1, 4/3.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában